StoryEditor

Povijesni uspjeh: Englezi bi sad mogli godinama biti najbolji u Europi

Piše D  /  09.05.2019., 01:05h

Ivan Katalinić na Otoku je branio od 1980. do 1983. godine. Bio je na golu Southamptona i dobro poznaje engleski nogomet.

- Drago mi je da ćemo imati englesko finale. Obje momčadi su potpuno zasluženo došle do Madrida - počeo je Katalinić za 24sata.hr i nastavio:

- Liverpool je puno ulagao. Nije nikakvo čudo što je drugu godinu zaredom ušao u finale Lige prvaka. Oni su po meni bili među najvećim kandidatima za finale. Iznenadilo me to što su dva engleska kluba u finalu, ali oni su sad ipak najbolji.

Katalinić smatra kako ponovno dolaze godine engleske dominacije.

- Tottenham godinu i pol dana nije doveo niti jednog igrača. Nije tu bilo pojačanja, a ipak su u finalu. To je jedna uigrana momčad, nisu ulagali kao Liverpool, a svejedno su došli do finala. Tottenham je momčad u kojoj igra puno Engleza, daju najviše engleskih reprezentativaca. Vodi ih sjajan trener. Mauricio Pochettino doista je izvukao maksimum iz ove momčadi - kaže Katalinić.

Engleske momčadi igrale su finale i 2008. godine. Manchester United je nakon penala pobijedio Chelsea.

- Eto, morali su na novo zajedničko finale čekati 11 godina, a mogli su United i Chelsea biti u finalu i 2009. da sudac nije oštetio Chelsea protiv Barcelone. Sad bi Englezi opet godinama mogli dominirati. Pa finale Europske lige mogli bi igrati Chelsea i Arsenal. I to  dovoljno govori o snazi otočkog nogometa - završio je Katalinić.

Branko Strupar na Otoku je bio od 1999. do 2003. godine. Igrao je za Derby County. 

- Ipak je u Engleskoj najteže igrati, to je činjenica. Tamo u prvenstvu nema laganih utakmica. Pa pogledajte samo kako je Liverpool dominirao protiv Barcelone i Tottenham protiv Ajaxa u drugom poluvremenu - rekao je Strupar i dodao:

- To je sve zbog toga što je nogomet fizički najzahtjevniji na Otoku i zbog toga što tamo ima najviše kvalitetnih igrača. Tamo su reprezentativci i velikih i manjih država. Da biste dobili radnu dozvolu, morate biti reprezentativac. 

Strupar očekuje sjajno finale u Madridu 1. lipnja.

- Navijač sam Liverpoola i zbog toga ću mu dati prednost u finalu. Očekujem odličnu utakmicu. Liverpoolu će se vjerojatno vratiti Salah i Firmino i zbog toga vjerujem u trijumf Kloppove momčadi - kaže Strupar.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 16:48