StoryEditor

Portugal usred Beograda srušio Srbiju i značajno je udaljio od Eura

Piše D  /  07.09.2019., 10:09h

Prvo poluvrijeme nije bilo previše uzdubljivo, gosti su bili nešto aktivniji, a do vodstva su došli poslije poklona domaće obrane.

Sudar Dmitrovića i Maskimovića u 39. minuti je maskimalno iskoristio Carvalho koji je poklon loptu poslao u mrežu.

Još uvijek aktuelni prvak Europe je silovito ušao u nastavak meča. Poslije potpune kontrole i nekoliko dobrih šansi drugi gol gosti postižu u 58. minuti poslije majstorije Guedesa.

Tek nakon što su primili drugi pogodak reprezentativci Srbije su počeli igrati, a u igru su se vratili u 68. minuti kada nakon ubačaja Tadića iz kornera zabija Milinković.

Već u narednom napadu na semaforu je moglo stajati 2:2, ali je Rui Patricio odbranio udarac Ljajića koji je išao pod samu gredu.

U posljednjih 10-ak minuta prava ludnica na popularnoj Marakani. Viđena su čak tri gola. Ronaldo je iz sumnjive situacije svojim prvim golom u kvalifikacijama povisio za 1:3.

Mitrović veoma lijepim golom u 85. minuti vraća neizvjesnost u utakmicu, da bi minut kasnije Bernardo Silva zabio četvrti gol za goste i tako definitivno stavio točku na ‘i‘ u ovoj utakmici.

Nakon četiri odigrane utakmice Srbija ima isto toliko bodova. Vodeća je Ukrajina s 13 bodova, ali i utakmicom više, dok je Portugal na drugom mjestu u grupi s 5 bodova i susretom manje u odnosu na Srbiju.

Dnevnik.ba

Rezultati by SofaScore
27. travanj 2024 23:02