StoryEditor

Pobjeda Zrinjskog nakon preokreta kod Krupe, Plemići zasjeli na vrh ljestvice

Piše D  /  01.09.2018., 07:09h

"Bez obzira što je ovo treća utakmica u sedam dana, vjerujem da imamo snage i kvalitete da se iz Krupe vratimo s pozitivnim rezultatom. Znate i sami kako ja pod pozitivan rezultat uvijek podrazumijevam pobjedu... Ta eventualna pobjeda bi nam predstavljala zaista jedan veliki podstreh za ovu pauzu koja slijedi..." - tim je riječima u petak Blaž Slišković sa svojim igračima napustio Mostar i otišao na gostovanje kod Krupe.

A, na tom gostovanju u okviru 8. kola Premijer lige BiH, Zrinjski je ostvario tu pobjedu slavivši nakon preokreta s 1:2. Kod Krupe je uvijek teško gostovanje, što zbog kvalitetne momčadi, što zbog umjetne trave na kojoj ni jedan nogometaš ne želi igrati.

Ipak, Plemići su izašli iz loše forme te su u Krupi došli do svoje treće vezane pobjede, a sada mogu lagano na zasluženi odmor. Cilj je ostvaren, aktualni prvak države se totalno priključio rivalima na vrhu. Ne samo priključio, već ih je i pretekao te zauzeo vrh ljestvice, barem na kratko (Zrinjski trenutno ima utakmicu više).

No, dobro su se morali Mostarci namučiti kako bi došli do slavlja kod Krupe. Domaćini su prvi poveli sjajnim golom Lazara Nikolića s nekih 20-ak metara, ali Plemići nakon toga pokazuju ofenzivniju igru.

U 39. minuti korner za Zrinjski je izveo Bekrić, a Hrvoje Barišić pogađa za poravnanje rezultata 1:1 s kojim s ei odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu viđena je otvorena utakmica, obje momčadi su kvalitetno prijetile, a u toj igri se bolje snalazi mostarska momčad te preko Todorovića dolazi do preokreta u 74. minuti. Do kraja su Plemići uspjeli sačuvati prednost te zadovoljni odlaze na reprezentativnu stanku.

U sljedećoj utakmici koja se igra 15. rujna Zrinjski na Stadionu pod Bijelim Brijegom dočekuje Široki Brijeg u ‘Hercegovačkom derbiju‘.

Ostali rezultati:

Mladost - Sloboda 1:0

Radnik - GOŠK 1:0

Tuzla City - Zvijezda 3:1

Čelik - Sarajevo (20:00 sati)

Široki Brijeg - Željezničar (nedjelja)

Dnevnik.ba/ T. Raspudić

 

Rezultati by SofaScore
27. travanj 2024 16:06