StoryEditor

Otkazan Thompsonov koncert u Istri, plakati nestali

Piše D  /  03.04.2018., 09:04h

Otkazan je koncert Marka Perkovića Thompsona u Kostreni koji je već bio najavljen jumbo plakatima, a koji su tijekom vikenda nestali, piše Novi list. 

Thompsonovom menadžmentu prošlog je tjedna poslan dopis iz Komunalnog društva Kostrena, koje upravlja dvoranom u kojoj je koncert trebao biti održan, u kojem stoji kako je donesen "zaključak da u ovom trenutku zbog političke situacije na lokalnoj razini nije prikladno gostovanje predloženog izvođača jer bi se isto moglo protumačiti kao angažman u povodu obilježavanja 25. obljetnice osnutka Općine Kostrena". 

- Od strane načelnika Općine Kostrena g. Dražena Vranića usmeno je predloženo da se koncert M. P. Thompsona odgodi do daljnjega, a pošto se radi o najvišem predstavniku izvršne vlasti našeg jedinog vlasnika, donesena je odluka iz naslova - stoji u obrazloženju KD-a Kostrena čiji je direktor Tomislav Matić inače predsjednik kostrenskog ogranka HDZ-a. 

Vranić kaže da općina niti on osobno nisu bili upoznati s namjerom održavanja koncerta te da za organizaciju takvog koncerta, kao i da prije započinjanja bilo kakvih razgovora s izvođačem nije dao svoju suglasnost bilo kome za održavanja tog koncerta. Vranić je potvrdio da je KD Kostrena uputila prošli tjedan, prije nego što su postavljeni plakati, dopis u kojem obavještava organizatore kako neće doći do održavanja koncerta u Kostreni. 

– Ne znam zašto su organizatori unatoč toj obavijesti postavili plakate za oglašavanje koncerta koji, koliko sam vidio, nije najavljen na službenim stranicama gospodina Perkovića, niti su ulaznice u prodaji, tako da ne razumijem svrhu plakata – dodaje Vranić. Rekao je i kako je Kostrena liberalna sredina i da je stav njegove nezavisne liste »Bolja Kostrena« i njegov osobni stav da Kostrena zasigurno nije sredina u kojoj se trebaju održavati javne manifestacije koje će umjesto zabave te obogaćivanja društvenog i kulturnog života mjesta, izazivati određene podjele i političke polarizacije. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 17:58