StoryEditor

Novinarka bacila kantu fekalija pred zgradu Vlade RH

Piše D  /  21.08.2018., 02:08h

Nosila je majicu s fotografijom Siniše Glavaševića, junaka Domovinskog rata, uz natpis ‘‘Optužujem vas, gospodo".

Odmah joj je pristupio policajac, koji je od nje zatražio i dobio osobnu iskaznicu, te je odveo u Vladinu zgradu. Nedugo potom odvedena je u obližnju policijsku postaju. 

"Učinila sam ovo zbog izgubljene arbitraže u slučaju Gavrilović, pretpostavljam da idem u policijsku postaju pa na prekršajni sud", izjavila je Anzulović.

Novinarka Anzulović sličan je "performans" veći izvela 8. kolovoza, kada je kantu psećeg izmeta izlila pred ulazom zgrade DORH-a u Gajevoj ulici, zbog čega je zaradila prekršajnu prijavu, piše direktno.hr.

Na taj način, kako je najavila na svom facebooku, izražava nezadovoljstvo zbog izostanka borbe protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj, a povod je presuda u arbitražnom sporu pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova (ICSID) u Washingtonu, koji je Hrvatska izgubila od tužitelja Gjure Gavrilovića.

"Zalit ću izmetom ponaosob svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac. Od danas, nitko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao niti institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom", napisala je u objavi na facebooku Anzulović.

Fotografije je objavio novinar Ivan Hrstić.

Snimku čišćenja fekalija objavila je novinarka Nove TV Sabina Tandara Knezović na Twitteru.

29. travanj 2024 11:24