StoryEditor

Nema mjesta za kiks: Zubčić u Kranjskoj Gori lovi mali Globus

Piše D  /  13.03.2021., 09:03h

Trojica su unutar 64 boda i nema više mjesta za kiks. Jedini hrvatski predstavnik u Kranjskoj Gori je Filip Zubčić, prva utrka je u 9.25 sati.

Stigla je završnica skijaške sezone. Kao i prošle godine kada je korona zatvorila skijališta i otkazala nastupe skijaša u Kranjskoj Gori i Cortini, i ove je borba za mali Kristalni globus u veleslalomu prilično gusta, pišu 24sata.hr.

Tada je Filip Zubčić ostao bez prilike napasti mali Globus, osvojio ga je Henrik Kristoffersen ispred Alexisa Pinturaulta i Zube.

Danas je slična situacija, osim što nema otkazivanja. Vodeći Pinturault ima 550 bodova, Odermatt 525, Zubo 486. Odnosno, Zubo ima 64 boda manje od vodećeg. S obzirom na to da pobjeda nosi 100 bodova, Zubo bi, želi li ostati u utrci za veleslalomski Globus, morao pobijediti. Naravno, pod uvjetom da Odermatt i Pinturault završe utrku.

Na ruku mu ne ide što u Kranjskoj Gori nikad nije pobijedio. Štoviše, najbolji plasman mu je 13. mjesto iz 2019. No, ovo je Zubina sezona, nikad nije ovako skijao. Ove sezone ima dvije pobjede, u Banskom i Santa Caterini, dva druga mjesta iz Adelbodena i jedno treće iz Santa Caterine.

Borba za mali Globus bit će gusta, ali sada je prilika okruniti sve dobro što je napravio ove sezone. Idemo, Zubo!

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:52