StoryEditor

Navijači Hajduka uoči derbija s Dinamom preplavili splitske ulice

Piše D  /  22.04.2018., 03:04h

Najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama igra se danas od 17 sati na punom Poljudu. Ulaznica u prodaji nema još od jučer ujutro, prenosi HRT.

Splićani su puni samopouzdanja. U posljednja tri susreta ostvarili su maksimalan učinak uz gol razliku 8-0 te su se šest kola prije kraja prvenstva približili na pet bodova zaostatka za vodećim Dinamom.

Svi jedva čekamo utakmicu. Znamo što nam ona donosi i maksimalno ćemo se pripremiti da osvojimo sva tri boda. U dobroj smo formi, igramo kvalitetno, derbi je posebna utakmica s posebnim nabojem, ali mi svakako idemo po pobjedu, rekao je kapetan Hajduka Zoran Nižić.

U momčad se nakon odrađene suspenzije vraća Mijo Caktaš, strijelac pet pogodaka ovog proljeća, a osim Huga Almeide i Gustava Carbonierija svi igrači su na raspolaganju treneru Željku Kopiću.

Nećemo srljati, imamo plan kojeg se trebamo držati. Pritisak je uvijek tu, ali to daje posebnu draž. Bit će pun stadion, više od toga nemamo što tražiti. Svi smo spremni i jedva čekamo da utakmica počne. Više od svega želimo pobijediti u derbiju pred svojim navijačima, zaključio je Nižić.

S druge strane, Dinamo na Poljud dolazi nakon poraza od Osijeka na Maksimiru. Modri su na početku proljetnog dijela sezone imali velikih 12 bodova prednosti, a u slučaju poraza na Poljudu ostat će im tek dva.  

Tražit ćemo pobjedu, igrat ćemo našu igru. Imamo ambiciju i želju doći do sva tri boda. Prije par mjeseci je bila komfornija situacija s bodovima, istopila se ta velika prednost, ali šest kola prije kraja i dalje smo vodeći i imamo tih pet bodova prednosti. S te pozicije možemo biti optimisti i očekivati do kraja prvo mjesto, uvjeren je strateg Dinama Nikola Jurčević koji na Poljudu neće moči računati na ozlijeđenog Olma.

U drugom današnjem susretu 31. kola Prve HNL sastaju se Lokomotiva i Istra 1961, a u ponedjeljak će kolo zaključiti Inter i Rudeš te Cibalia i Slaven Belupo.

Dnevnik.na

24. travanj 2024 16:28