StoryEditor

Na skokove sa Starog mosta dolaze gradonačelnici Mostara, Sarajeva i Banja Luke

Piše D  /  21.07.2021., 03:07h

Predsjednik kluba skakača u vodu Mostari Lorens Listo za Klix je kazao kako su iz ovog kluba pozvali na mostarske skokove gradonačelnike tri najveća grada u BiH, sa željom da budu njihovi gosti i uživaju u tradiciji grada na Neretvi koja je duga 455 godina.

"Ideja Kluba skakača u vodu Mostaru je bila da po prvi put na jednom mjestu okupimo gradonačelnike tri najveća grad u BiH u okruženju koje nema veze sa politikom i da pošaljemo jednu pozitivnu sliku iz Mostara. Raduje me da su se svi rado odazvali našem pozivu i potvrdili svoje dolaske, a time pokazali i da su prepoznali značaj ovog tradicionalnog događaja u Mostaru", kaže Listo za Klix.ba.

Ističe da će gradonačelnici Mario Kordić, Benjamina Karić i Draško Stanivuković kao gosti Skokova sa Starog mosta u Mostaru prema protokolu biti predstavljeni publici, ali ne želim da se njihov dolazak veže za bilo kakve političke konotacije.

"Mi smo ih pozvali da uživaju uz Stari most i naše tradicionalne skokove. Nadam se da će se svi složiti sa tim da treba pomoći našu tradiciju, održati i očuvati ove skokove, jer oni predstavljaju uz Mostar i čitavu Bosnu i Hercegovinu širom svijeta", kaže Listo za Klix.ba.

Pozivao je i gledatelje da dođu u što većem broju na plato ispod Starog mosta jer kako ističe zaista će imati šta vidjeti.

"Nastupit će oko 50 skakača, a točan broj natjecatelja bit će poznat na sam dan skokova kad će svi kandidati proći liječnički pregled. Imat ćemo vrhunske skakače, među kojima će po prvi put nastupiti i neki od mladih skakača iz Mostara i moram reći da će biti zaista neizvjesno sve do zadnjeg skoka", ustvrdio je prvi čovjek mostarskih skokova.

Podsjetimo da se ove godine mostarski skokovi održavaju kao trodnevna manifestacija, a centralna svečanost i natjecanje za titulu mostarske laste u skokovima na glavu sa Starog mosta u Neretvu kao i u skokovima na noge počinje u nedjelju 25. srpnja u 16 sati, a uz publiku prati će ih pod budnim okom stručni žiri.

Svi koji ne budu mogli iz bilo kojeg razloga doći u Mostar da gledaju spektakl na Starom mostu, imat će mogućnost pratiti ovu manifestaciju putem medija koji će uživo prenostiti natjecanje.

Dnevnik.ba

28. rujan 2022 14:48