StoryEditor

Može li netko objasniti kako ovo nije penal!? Srpski sudac izbacio Senegal s Mundijala

Piše D  /  28.06.2018., 05:06h

Kakav smo rasplet grupe H danas vidjeli. Nogometno, ovo je bilo najnezanimljivije kolo, ali prava se drama odvijala tko će ići dalje. Odlučivali su žuti kartoni.

Ništa u prvom poluvremenu nismo vidjeli od Kolumbije i Senegala. Najzanimljivija situacija se dogodila u 17. minuti kada je sudac Mažić svirao penal za Senegal. No, poslije pregledavanja VAR-a poništio je svoju odluku. Sumnjiva situacija jer čini se kako je Sanchez ipak sapleo Manea i kako uopće nije dirao prvo loptu. To bi značilo penal za Senegal i izravan crveni karton za Kolumbiju. Procijenite sami je li Mažić pogriješio:

Vrijedi spomenuti kako se Kolumbiji ozljedio njihov najbolji igrač James Rodriguez.

U drugom poluvremenu saznali su kako je Poljaska povela protiv Japana, te se utakmica još više usporila. I jednima i drugima je odgovarao remi jer obje reprezentacije idu u osminu finala. Za Poljake je gol dao Bednarek nakon ubacivanja Kurzawe.

No, to mirno privođenje kraju pokvario je Yerry Mina koji u 74. minuti zabija nakon kornera za vodstvo Kolumbije.

Zanimljivo, budući da je Japan gupio 1:0 od Poljske, kao i Senegal od Kolumbije bilo je dileme tko je na drugom mjestu. Senegal i Japan imali su identičnu gol razliku 4:4, ali su Afrikanci imali više žutih kartona i to je Samuraje vodilo u osminu finala. Senegal je imao 6 kartona, a Japan 4.

No, u tih posljednjih 15 minuta smo konačno gledali utakmicu. Senegal je svim silama krenuo naprijed, ali nisu uspjeli zabiti.

Kolumbija tako s prve pozicije ide u osminu finala i to u donji dio ždrijeba gdje je Hrvatska. S drugog mjesta ide Japan. S kim će igrati u nokautfazi, odlučit će međusobni susret Engleske i Belgije, a i u toj utakmici mogli bi žuti kartoni odlučiti pozicije.

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore
30. travanj 2024 07:18