StoryEditor

Mostarci osvojili tri zlatne medalje na ‘Borsa Openu‘

Piše D  /  12.11.2019., 10:11h

Ovo judo natjecanje upriličeno je u sportskoj dvorani "Bijeli Brijeg" u Mostaru, te je ove godine dosegnulo i najveću kvalitetu organizacije, pa se Borsa Open 2019 ubraja među najorganiziranije projekte na području BiH, priopćeno je iz Judo kluba "Borsa".

Prvog dana turnira po programu su se borili natjecatelji mlađih dobnih uzrasta do 13 godina, dok su drugog dana natjecanja bile upriličene malo ozbiljnije borbe uzrasta do 18 godina.

"Praćenje manifestacije uživo preko internet kanala dosegnulo je 60 000 gledatelja, a dvorana ‘Bijeli brijeg‘ je nadmašila sve svoje kapacitete. Turnir se održavao u subotu i nedjelju, 9. i 10. studenoga, a u tijeku je održavanje trening kampa na kojem sudjeluje oko 400 džudaša iz 17 zemalja", navode iz kluba Borsa.

Iz redova ovog mostarskog judo kluba srebro je osvojio Petar Frljić, dok su se za broncu izborile Lorena Dujmović, Magdalena Frljić, Matea Čarapina, Ana Bošnjak, Monika Zadro, Marija Naletilić, Sara Zovko i Tara Galić.

Aktualni državni prvak Mario Jozeljić bio je pobjednik kategorije u kojoj se nalazio najveći broj natjecatelja na turniru, a nastupao je u konkurenciji do 18 godina u kategoriji do 66 kilograma.

Do zlatne medalje u konkurenciji od 45 natjecatelja Jozeljić je pobijedio 5 borbi, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

03. listopad 2022 21:02