StoryEditor

Monstruozno: Dječak zabio psu čavao kroz lubanju i mozak, životinja teško ozlijeđena

Piše D  /  28.05.2020., 08:05h

Mali pas, dezorijentiran i s čavlom koji viri iz glave, pronađen je na Satelitu u Novom Sadu, a Volonteri Udruge za zaštitu životinja Novi Sad dobili su dojavu od jedne sugrađanke, piše blic.rs.

Nakon pregleda veterinara ustanovljeno je da je čavao dužine pet centimetara prošao kroz lubanju i mozak cijelom svojom dužinom te da je ovo mogao uraditi isključivo čovjek, i to uz uporabu alata.

Ustanovljeno je i kako je pas čipiran, ima deset godina, ima vlasnika i zove se Kaja.

Kaja sa ekserom u glavi

Foto: Udruga za zaštitu životinja Novi Sad SPANS

"Čuli smo se s veterinarima, Kaja dobiva lijekove i infuziju, stanje je za nijansu bolje, još uvijek je rano za bilo kakve prognoze. Vlasnici su bili kod nje i reagirala je na njih, otvorila je oči na kratko, sada spava na majici svoje vlasnice. Njeno stanje se prati, čim bude nekih novosti ili pomaka u vezi njenog stanja napisat ćemo", objavljeno je na Facebook stranici Udruge za zaštitu životinja Novi Sad SPANS .

Čuli smo se sa veterinarima, Kaja dobija lekove i infuziju, stanje je za nijansu bolje, još uvek rano za bilo kakve...

Objavljuje Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANSSrijeda, 27. svibnja 2020.

Novosadska policija je tijekom dana pronašla počinitelja. Riječ je o dvanaestogodišnjem dječaku iz Novog Sada. S njim i njegovom starateljicom - bakom, obavljen je razgovor, on je pušten jer nije kazneno neodgovoran s obzirom na dob. Neslužbeno, dječak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan čavao

Volonteri napominju da je ovo već peti pas koji je žrtva zlostavljanja ili ubijen u Novom Sadu u kratkom vremenskom razdoblju. Tri psa su pronađena s iščupanim noktima, a jednog psa je NN osoba bacila s krova zgrade u kojoj stanuje vlasnik psa.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 22:03