StoryEditor

Modrić asistent u dominaciji Reala, Kovaču pobjeda u debiju, Ronaldo dobio crveni karton

Piše D  /  19.09.2018., 11:09h

Real Madrid dominantno je otvorio novu sezonu Lige prvaka i pokazao kako se odlazak Cristiana Ronalda nije ni osjetio. Na svom Santiago Bernabeu su dočekali Romu koja je prošle sezone bila krvnik njihovog najvećeg rivala Barcelone i lagano je svladali s 3:0, a mogla je to biti i uvjerljivija pobjeda.

Od samog početka Kraljevi su nametnuli svoj ritam, žestok ritam i bilo je pitanje kada će Olsen kapitulirati. No, Roma se dobro branila i odolijevali su naletima Madriđana sve do finiša prvog poluvremena kada Isco prekrasno pogađa iz slobodnog udarca.

U nastavku je prvo zaprijetila Roma preko Undera koji se sjajno oslobodio čuvara i potegao iz daljine, ali Navas savršenom paradom skida taj udarac i ostavlja aktualne prvake Europe u vodstvu.

Ta prilika Undera bila je samo bljesak u konstantnim napadima Reala i bilo je samo pitanje vremena kada će Kraljevi povećati vodstvo.

Drugi pogodak Reala je stigao u 58. minuti. Luka Modrić je pokazao zašto je najbolji veznjak svijeta sjajno uposlivši Garetha Balea koji veoma preciznim i snažnim udarcem u malu mrežu pogađa za 2:0.

Za konačnih 3:0 pobrinula se nova 7 Real Madrida Mariano koji je fantastično pogodio s ruba kaznenog prostora u suprotne rašlje.

U drugom susretu grupe G CSKA je na gostovanju kod Viktorije Plzen izvukla remi 2:2 zahvaljujući sigurno izvedenom jedanaestercu Nikole Vlašić duboko u sudačkoj nadoknadi.

---

Niko Kovač je u skupini E pobjedom započeo svoju prvu sezonu u Ligi prvaka kao trener. Njegov Bayern je na gostovanju kod Benfice slavio s 0:2, a u strijelce su se upisali Lewandowski i Sanches.

---

U skupini H Manchester United i Juventus su došli do očekivanih pobjeda. Crveni Vragovi su na gostovanju kod Dinamovog krvnika Young Boysa sigurno slavili s 0:3, a dva puta je pogađao Pogba, te je za treći gol asistirao Martialu.

Stara dama je na gostovanju kod Valencije pobijedila s 0:2, a oba gola zabio je Miralem Pjanić iz penala. Vrijedi spomenuti da je Cristiano Ronaldo u 29. minuti zaradio izravan crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

---

Za najveće iznenađenje večeri se pobrinuo Lyon koji je na Etihadu svladao Manchester City s 1:2. Lavovi su u prvom poluvremenu došli do vodstva golovima Corneta i Fekira, a u drugom je za Građane smanjio Bernardo Silva.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

24. travanj 2024 16:14