StoryEditor

Mladi Kauboji nezaustavljivi na EP-u: Hrvatska osigurala drugi krug

Piše D  /  20.07.2018., 04:07h

Pobjedom nad Poljskom 35:27 (17:14) u drugom kolu skupine C na Europskom prvenstvu, hrvatska muška juniorska reprezentacija osigurala je plasman u drugi krug natjecanja. Zahvaljujući dobrom otvaranju izabranici Vladimira Vujovića brzo su se rezultatski odvojili, a iako je Poljska prijetila uspjeli su se othrvati i na poluvrijeme odnijeti zalihu od tri pogotka. U nastavku su to nakon samo deset minuta poduplali i bez većih problema priveli utakmicu kraju. U posljednjem kolu borit će se za prvo mjesto u skupini protiv Španjolske.

Za razliku od jučerašnje utakmice, danas su hrvatski juniori dobro otvorili utakmicu. Nakon prvih osam minuta su na pogon Ivana Martinovića stigli do vodstva 6:2. Izbornik Poljske minutom odmora probudio je svoju momčad koja je serijom od 3 pogotka brzo ulovila priključak (6:5). Gotovo sedam minuta igralo se bez pogodaka kada je ponovo Martinović zabio za 7:5. Poljaci su ozbiljno prijetili prije svega zahvaljujući vrataru Mareku Bartosiku koji je samo u prvom poluvremenu skupio deset obrana. U tim je trenucima Hrvatska igrala na pogon Josipa Šarca koji zabio tri pogotka, ali ipak u Patryk Mauer donosi Poljacima izjednačenje (11:11). Vladimir Vujović reagirao je time-outom nakon kojeg se Hrvatska počela ponovo buditi. U 28. minuti Kamil Adamcyzk zabio je za 14:14, a pokazat će se da je to bio zadnji pogodak njegove momčadi u prvom dijelu. Hrvatska je poluvrijeme završila s tri uzastopna pogotka i vodstvom 17:14.

Nastavak je u početku donio igru gol za gol, a onda je Hrvatska ubacila u brzinu više. Na duži vremenski period ostavili su Poljake bez pogotka prije svega zahvaljujući dobroj obrani iz koje su proizlazili laki golovi. Ono što su i rukometaši Poljske uputili prema golu zaustavio je Ivan Panjan pa su se tako u 40. minuti hrvatski juniori našli u prednosti od sedam pogodaka (25:18). Niti nakon time-outa poljski juniori ne uspijevaju zabiti pa je Leon Strbad zabio lak gol iz kontre za rekordnih 26:18. Iako je do kraja preostalo više od 15 minuta Poljaci nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti vodstvu Hrvatske koja je mirno privela utakmicu kraju.

Nezaustavljiv je u ovom susretu bio Josip Šarac s deset pogodaka, a još šest je dodao Ivan Martinović. Odličan je bio i Mostrac Filip Vistorop s 4 pogotka. Patryk Mauer bio je prvi strijelac Poljske sa šest postignutih pogodaka.

Izbornik Vladimir Vujović zadovoljan je prikazanim u današnjoj utakmici: “Još jedna pobjeda iako nismo odigrali najbolje što možemo. Igrali smo dovoljno dobro za pobjedu i siguran prolazak u drugi krug što je u ovom trenutku najbitnije. Imamo dan odmora, trening i priliku da se kvalitetno pripremimo za Španjolce i nadamo se da ćemo ih pobijediti.”

Najbolji strijelac Josip Šarac rekao je kako će njegova momčad svoj najbolji rukomet morati pokazati protiv Španjolske: “Stigli smo do druge pobjede na turniru. Opet smo igrali kao prava momčad od prve do zadnje minute. Odlično se slažemo i polako ulazimo u turnir. Mislim da ovo nije naš maksimum, ali mislim da ćemo u idućoj utakmici sa Španjolskom pokazati sve. Važno je da smo danas upisali pobjedu. Igrali smo dobro u obrani i u napadu iako u nekim trenucima nije izgledalo baš najbolje, ali kao što sam rekao nije ovo naš maksimum. Mislim da ćemo protiv Španjolske pokazati naš najbolji rukomet, slaviti i ići dalje s dva boda.”

U posljednjem kolu skupine C Hrvatsku u borbi za prvo mjesto očekuje susret s prošlogodišnjim finalistom Svjetskog prvenstva reprezentacijom Španjolske. Taj susret na rasporedu je u nedjelju, 22. srpnja, s početkom u 13 sati.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 15:00