StoryEditor

Miočić obranio titulu u spektakularnoj borbi protiv Cormiera

Piše D  /  16.08.2020., 07:08h

U spektakularnoj borbi američko-hrvatski borac je slavio odlukom sudaca. Bio je bolji najmanje u drugoj, trećoj i petoj rundi. Prema jednom sucu dobio je tri runde, a prema drugoj dvojici je bio bolji u četiri runde.

Početak borbe bio je jako oprezan s obje strane, bez ijednog udarca u prvoj minuti. Miočić je sredinom i pred kraj runde bio bolji borac, ali ga je u samoj završnici runde Cormier uspio žestoko uzdrmati i tako uzeti uvodnu rundu.

U drugoj rundi je Cormier bio bolji, imao je dvije dobre kombinacije i dva sjajna prednja direkta, ali se onda ponovila situacija s kraja prve runde u različitim ulogama. Miočić je fantastičnom serijom udaraca desnom rukom umalo nokautirao Cormiera i oteo mu ovu rundu.

Nakon tog Cormieru je bilo zatvoreno lijevo oko i Miočić je imao ogromnu prednost koju je odmah iskoristio u trećoj rundi i u njoj zadao čak 15 značajnijih udaraca više od rivala. 

I kada se očekivalo da Stipe nastavi u tom tempu te kada se vjerovalo da Cormier nema više snage za povratak, 41-godišnji Amerikanac je pokazao zašto je jedan od najvećih svih vremena i dobio je četvrtu rundu u kojoj je zadao više udaraca i bio aktivniji borac. 

Tako se u odlučujuću rundu trilogije ušlo s izjednačenih 2-2 kod dvojice sudaca. To je značilo da će pobjednik pete runde osvojiti naslov prvaka. Miočiću je ostalo više snage, bio je aktivniji, pokušavao oboriti suparnika te je imao više udaraca i zasluženo dobio rundu i borbu.

Opet prljavi potezi

Zanimljivo, i u ovoj borbi bilo je prljavih poteza, ovaj put s obje strane. Cormier je na početku okršaja opet gurnuo prst Miočiću u oko i zaradio opomenu, a američko-hrvatski borac ovog puta nije ostao dužan i uzvratio je u trećoj rundi na isti način.

U sljedećoj borbi Miočić će se vjerojatno boriti protiv strašnog nokautera Francisa Ngannoua, dok je Cormier ranije najavio da mu je ovo bila oproštajna borba, piše index.hr.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 23:59