StoryEditor

Minimalna, ali dominantna pobjeda Zrinjskog

Piše D  /  27.02.2021., 08:02h

 

Od samog početka se vidjelo da se Krupa nije došla u Mostaru nadigravati već da čvrstom defenzivnom igrom sačuvaju svoj gol.

Zrinjski je od prvog zvižduka krenuo s pritiskom, stvorio neke poluprilike, a najbolju šansu je imao u 31. minuti kada Bilbija prijeti nakon ubačaja Jakovljevića, ali Kolak sjajno intervenira.

No, samo tri minute kasnije obrana Krupe je kapitulirala. Bilbija je sjajno grudima spustio ubačaj do Enina koji iz prve preciznim udarcem pogađa u sami kut Kolakovog gola za vodstvo Plemića.

Nakon vodstva, Zrinjski je stao na loptu te se većinom igralo na gostujućoj polovici terena daleko od vratiju Barbarića. Za kraj poluvremena vrijedi izdvojiti još pokušaj Filipovića iz slobodnog udarca, ali Kolak brani njegov lukav pokušaj u bližu vratnicu.

 Do sljedeće velike prilike Mostarci dolaze u 58. minuti kada je Govedarica neometan pucao glavom, ali visoko preko gola.

Nije se dalo Zrinjskom da drugim golom osigura pobjedu, a na drugoj strani Krupa je rijetko dolazila pred gol Mostaraca.

U 81. ogromna prilika za Mašića koji je izbio sam pred Kolaka, ali vratar Krupe još jednom sjajno brani i drži svoju momčad u igri. 

Tek u finišu susreta Krupa je krenula s ofenzivnijom igrom. Promašaji su mogli Plemiće skupo koštati u 90. minuti kada je Mandić zaprijetio nakon ubačaja, ali njegov udarac glavom odlati visoko preko gola.

Na kraju je završilo s minimalnom, ali veoma zasluženom pobjedom Zrinjskog koji je u ovoj utakmici imao čak 21 šut na gol, a Krupa samo 2.

Dnevnik.ba/T.R.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
29. travanj 2024 04:14