StoryEditor

Migranti spavaju po čapljinskim ulicama i prose novac po gradu

Piše D  /  05.10.2018., 12:10h

O ovome je izvještavao i lokalni portal caportal.net, čija je ekipa naišla na više skupina migranata po gradu i zaista se uvjerila da su navodi i sve glasnija govorkanja građana točni.

Ovom prilikom je razgovarano sa skupinom od desetak migranata na autobusnoj postaji Čapljina. Migranti su priopćili u razgovoru da trDaže način kako da pređu u susjednu Republiku Hrvatsku.

Nekoliko migranata su novinari lokalnog portala našli ispod mosta dr. Franje Tuđmana. Tu su odmarali, a od prolaznika koji su se kretali prema rivi tražili su novac proseći.

Još jedna skupina migranata odmor je potražila u voćnjacima i vinogradima u Grabovinama, ali nakon što su mještani pozvali policiju brzo su nestali.

Građani Čapljine su zabrinuti i kruže informacije, da su posljednjih dana primijećene i veće skupine migranata, posebno u večernjim satima, koje se kreću kroz Čapljinu prema Republici Hrvatskoj. Time je dodatno ugrožena opća sigurnost građana na području ove općine, a građani sve češće osjećaju strah i zabrinutost.

Dnevnik.ba

29. rujan 2023 16:07