StoryEditor

Migrant u Velikoj Kladuši skočio u rijeku i spasio ženu od utapanja

Piše D  /  15.01.2021., 12:01h

Naime, kako je za N1 potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić, jučer je jedan migrant u mjestu Trn Polje, predgrađu Velike Kladuše, spasio ženu od utapanja.

“U rijeci Kladušnici grupa migranata je jučer primijetila tijelo kako pluta, a jedan od migranata je ušao u rijeku i izvukao je van prije nego što su došli pripadnici MUP-a. Žena je ubrzo prevezena u Dom zdravlja, a nakon toga i u Kantonalnu bolnicu, gdje je još uvijek na promatranju“, istaknuo je Šiljdedić za N1.
Ženska osoba koja je izvučena iz rijeke je ‘63. godište i iz Velike Kladuše je.

Na ovom slučaju će se dalje raditi, odnosno pokušati doći do informacija na koji način je upala u rijeku. Kako je potvrđeno za N1, žena nije u najboljem stanju.

“Jedna lijepa priča ljudi koji možda nemaju ni smještaj na ovoj hladnoći, a neko od njih je ušao u hladnu rijeku i spasio ženu”, kazao je glasnogovornik MUP-a USK.

Inače, na mjestu gdje je žena primijećena u rijeci nalazilo se više desetina migranata, i to se dogodilo u blizini kampa Miral. To je relacija na kojoj se inače kreću migranti.

Video možete pogledati OVDJE.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 10:27