StoryEditor

Messi ponovno bez trofeja s Argentinom, Brazil u finalu Copa America

Piše D  /  03.07.2019., 08:07h

Sanjao je Lionel Messi veliki trofej s Argentinom, no doživio je još jedno razočaranje. U polufinalu Copa Americu snove su mu srušili Brazilci.

Igralo se na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu na kojem su Brazilci pretrpjeli najteži poraz u povijesti, 1:7 od Njemačke u polufinalu SP-a 2014. Danas su se barem malo iskupili pobjedom protiv najvećeg rivala, izvještava Sportklub.hr.

Postavio se Brazil dominantno od prve minute na terenu, no prvi su zaprijetili Argentinci preko Paredesa čija je bomba iz daljine u 12. minuti prohujala pokraj gola. Brazilci su do vodstva stigli u 19. minuti nakon sjajne akcije u kojoj je najveći dio posla obavio Dani Alves, pa proigrao na desnu stranu za Firmina, koji vraća u sredinu gdje Gabriel Jesus nema težak zadatak za 1:0.

Argentina je blizu izjednačenja bila u 30. minuti kada je Messi ubacio iz slobodnog udarca, na glavu Agüera, čiji udarac zaustavlja prečka. Gauči su opet opasni šest minuta kasnije kada Messi daje loptu u prostor za Agüera, no ovog puta blokira ga obrana domaćina.

Argentinci su zaprijetili prvi i u nastavku, u 50. minuti preko Martineza čiji udarac brani Alisson. Samo dvije minute opet je opasno pred golom domaćina, ovog puta puca De Paul s 13, 14 metara, ali visoko iznad gola. U 56. minutu Coutinho je imao veliku priliku za 2:0 nakon što je dobio loptu iza obrane Argentine, no s 14, 15 metara puca loše i neprecizno. Moglo je to biti odmah kažnjeno na drugoj strani gdje je udarac Messija zaustavio okvir gola.

U 66. minuti Argentina je dobila slobodan udarac na rubu šesnaesterca malo iskosa s lijeve strane, pucao je Messi, no Alisson je na mjestu. Samo pet minuta kasnije Brazilci su izveli kontru, točnije veliki posao napravio je Gabriel Jesus, sjurio se u šesnaesterac, a onda dao neometanom Firminu koji pogađa za 2:0.

Brazil u finalu čeka pobjednika dvoboja između Čilea i Perua, te će pokušati uzeti prvi naslov na Copi još od 2007.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 12:43