StoryEditor

Meksiko osvojio Gold Cup

Piše D  /  08.07.2019., 08:07h

Amerikanci su bili puno bolji u prvom poluvremenu i imali su dvije dobre prilike, ali je prvo Ochoa na otvaranju obranio Pulisicev udarac, a nešto kasnije je Jozy Altidore pucao malo pokraj gola. U 31. minuti je Ochoa pogriješio i dopustio Arrioli da dođe prvi na loptu, ali ju je poslao nekoliko centimetara od lijeve stative. Na otvaranju drugog dijela Morris je pucao nakon kornera, ali je loptu s crte izbio Andres Guardado, prenosi Index.hr.

Nakon toga je Meksiko zaigrao bolje i dominantnu igru u drugom dijelu okrunio golom u 73. minuti. Raul Jimenez je sjajno petom proigrao Jonathana dos Santosa, a veznjak Galaxyja je još ljepšim udarcem uz pomoć prečke pogodio desni gornji kut za, pokazalo se, konačnih 1:0.

Od 15 odigranih Gold Cupova, Meksiko i SAD osvojili su 14 (8-6), a tek je 2000. godine Kanada senzacionalno bila prvak. Ove dvije reprezentacije su šest puta igrale u finalu, a Amerikanci su dobili samo jednom, 2007. godine. Inače, i Meksiko i SAD su do finala dobili sve utakmice, iako su se Meksikanci u četvrtfinalu protiv Kostarike provukli nakon penala, a u polufinalu protiv Haitija nakon produžetaka. Amerikanci su do finala primili samo jedan gol, onaj od Jamajke u polufinalu (3:1).

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 10:30