StoryEditor

Međunarodna hard enduro utrka ‘Kraljev put‘ od 24. do 25. srpnja u Tomislavgradu

Piše D  /  23.07.2021., 09:07h

Na utrku je dosad prijavljeno 60 vozača iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i BiH koji će pokušati svladati vještačke i prirodne prepreke brdsko planinskim dijelom Tušnice, Vučipolja i Kologaja, potvrdili su Feni organizatori utrke.

Utrka se boduje za prvenstvo BiH, a prvi dan natjecanja održati će se kvalifikacijski dio gdje se vozači bore za startnu poziciju, dok u nedjelju utrka kreće u 10.30 i vozi se cca 35 km, prenosi Fena.

Utrka se vozi u tri kategorije - pro, amater i veteran klasa u kojima vozači trebaju prijeći zadanu rutu u što kraćem vremenu.

Organizatori navode kako će ove godine standard utrke podignuti na još višu razinu pa su tako u tijeku završne pripreme za uređenje baze utrke kao i trase kvalifikacijskog "prologuea" čime će sama staza za utrku biti uređenija i zahtjevnija uz vrhunsko označavanje, tj. markiranje.

Prošlogodišnja hard enduro utrka zbog epidemije covida-19 nije održana, no ona prije dvije godina imala je odličan odziv, a iz Moto saveze BiH poručili su da je sama utrka bila pozitivno iznenađenje za sve one koji su 2019. godine posjetili ovaj događaj čime je Enduro klub ‘‘GaaS‘‘ zadovoljio standarde i zaslužio da utrka King‘s Path bude uvrštena u kalendar Prvenstva BiH u Extreme/Hard Enduru.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 13:50