StoryEditor

Manchester City srušio United na Old Traffordu! Građani idu prema obrani titule

Piše D  /  24.04.2019., 11:04h

Nadali su se navijači Liverpoola kako njihov najveći rival Manchester United može na Old Traffordu zaustaviti svog gradskog rivala Cityja i pomoći Redsima da napokon dođu do titule Premiershipa. No, to se nije dogodilo jer je Manchester City u zaostaloj utakmici 31. kola slavio s 0:2 i tako zasjeo na prvo mjesto engleske Premier lige.

Odličnih uvodnih 20. minuta smo vidjeli na ‘Kazalištu snova‘ gdje su i United i City imali nekoliko dobrih prilika, ali mreže su ostale netaknute.

Nakon toga, City je držao loptu u nogama, a United pokušavao nešto napraviti iz kontri, a do prve veće prilike smo čekali do 44. minute kada je Sterling izmiješao domaću obranu, ali De Gea je na pravom mjestu.

No, uraganski je momčad Pepa Guardiole krenula u nastavak, a u 54. minuti dolaze do vodstva. Bernardo Silva je došao do lopte na desnoj strani, prevario Shawa i pogodio u bliži kut za erupciju oduševljenja gostujućih navijača.

U samo jednoj minuti obje momčadi su imale velike prilike da dođu do pogotka. Prvo je Aguero pogodio stativu, a na drugoj strani Rashford promašuje loptu u mat situaciji.

Ali, zato ne promašuje Sane u 66. minuti nakon dodavanja Sterlinga. Nijemac je raspalio po lopti i probio De Geu za velikih 0:2 i juriš prema tituli. Do kraj nije bilo promjene rezultata i City preuzima vodeće mjesto od Liverpoola.

Građani bježe bod Redsima tri kola prije kraja.

Raspored Manchester City: Burnley (V), Leicester (K), Brighton (V)

Raspored Liverpool: Huddersfield (K), Newcastle (V), Wolves (K)

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore
30. travanj 2024 09:09