StoryEditor

Lovac oborio rekord: Za manje od dvije minute odgovorio na 19 pitanja i ulovio ekipu

Piše D  /  26.12.2019., 10:12h

Božićna čuda su doista moguća, pokazalo je blagdansko izdanje ‘Potjere‘ koje je ovaj put išlo u korist lovca Mladena Vukorepe. Vukorepa je u posljednjoj emisiji oborio vlastiti rekord te izjednačio onaj od Mirka Miočića i Krešimira Međerala-Sučevića.

Ekipa koja se natjecala u ‘Potjeri‘ imala je čak 18 koraka prednosti na kraju završne potjere. Smiljan, Nina i David borili su se za 91 tisuću kuna, a posebno su se ponadali kad je Vukorepa na prvo pitanje dao pogrešan odgovor. Tročlana ekipa vratila je lovca jedan korak unazad te je morao odgovoriti točno na 19 pitanja kako ne bi osvojili zarađeni iznos, prenose 24sata.hr.

Na lošu sreću ekipe, to se upravo i dogodilo. Iako su 14 sekundi prije kraja dobili priliku točno odgovoriti na pitanje o vulkanima koje Mladen nije znao, to nisu učinili zbog čega su iz emisije izašli bez osvojenog iznosa. Samo pet sekundi prije kraja, lovac ih je uhvatio i pred nosom im uzeo 91 tisuću. 

Vukorepa je inženjer po struci, a 2017. godine bio je deveti na ljestvici najboljih kvizaša Hrvatskog kviz saveza (HKS).

- Da zasjednem na broj jedan potrebne su dvije stvari. Pad forme sjajnih kvizaša koji su ispred mene na ljestvici. I morao bih dati otkaz na poslu, zanemariti privatan život i učiti razne podatke po cijeli dan. Dakle, ništa od toga - izjavio je tad Vukorepa te dodao da trema mobilizira njegovu intelektualnu snagu. Moždane vijuge ‘trenira’ svakodnevnim poslovima, enigmatikom i čitanjem.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:55