StoryEditor

Liverpool je prvak Europe! Hrvati sedmu godinu zaredom osvajaju Ligu prvaka

Piše D  /  01.06.2019., 10:06h

Nogometaši Liverpoola po šesti su put postali osvajači Lige prvaka. Momčad Jurgena Kloppa u velikom finalu na Wanda Metropolitanu pobijedila je Tottenham s 2:0.

Može se reći kako su Redsi kontrolirali utakmicu cijelo vrijeme, a kada je Origi u 88. minuti zabio za 2:0 bilo je jasno kako će Liverpool konačno do dugo iščekivanog trofeja.

Nismo mogli ni poželjeti ‘luđi‘ početak finala u Madridu jer je već u 23. sekundi dosuđen jedanaesterac za Liverpool. Mane je želio ubaciti loptu, a ona pogađa Sissoka prvo u prsa, pa i u ruku, a Damir Skomina samouvjereno pokazuje na bijelu točku. Nije želio slovenski sudac niti pogledati VAR iako je bila sumnjiva situacija, možda prestroga za ovakvu utakmicu.

Odgovornost je preuzeo Mohamed Salah i pogodio za rano vodstvo Redsa. Nije najidealnije Egipćanin pucao, ali bio je to izrazito snažan udarac i Lloris nije mogao da sačuva svoju mrežu.

Gol pogledajte OVDJE!

Tottenham je u nastavku očekivano imao posjed lopte, ali premalo su napravili u napadu. Loše je na terenu izgledao Harry Kane i možda je bila greška Pochettina da ga odmah od starta gurne u vatru, a na klupi ostavi junaka polufinala Lucasa Mouru. Liverpool je bio nešto konkretniji, ali ni Kloppova momčad nije uspijevala previše ugroziti Llorisa.

Malo su nam ponudile obje momčadi nakon tog ranog gola, a možda najuzbudljiviji trenutak bilo je utrčavanje jedne navijačice na teren.

Prvo poluvrijeme je i završilo s tih 1:0 iz 2. minute i pomalo smo razočarani prikazanim, pogotovo nakon što smo se razmazili s onakvim uzvratima polufinala.

U drugo poluvrijeme Tottenham je nešto odlučnije ušao. ali ponovno nismo previše vidjeli od Spursa. Na prvu pravu veliku priliku čekali smo do 68. minute kada je Liverpool zaprijetio. Milner je pucao s vrha šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi tik pored gola.

Nakon te prilike, počela je dominacija Tottenhama. Prvo je Allijev pokušaj glavom otišao preko gola, a onda je Alisson imao dvije dobre intervencije, zaustavivši šuteve Sona i Moure.

Odlično je zaprijetio i Eriksen iz slobodnog udarca, ali brazilski vratar na golu Redsa je opet bio na visini zadatka i sjajnom paradom spasio svoju mrežu.

I kako ona stara, nepisana kaže: ‘Ako ne iskoristiš svoje prilike, uslijedi kazna‘. I uslijedila je u 88. minuti kada lopta nakon nekoliko odbijanaca dolazi do Origija, a belgijski napadač pogađa malu mrežicu za velikih 2:0 i slavlje navijača Liverpoola moglo je početi.

Gol pogledajte OVDJE!

Imao je Tottenham nekoliko prilika u finišu, ali Alisson nije dao da se njegova mreža zatrese i ostalo je 2:0.

Iako, Dejan Lovren nije ulazio u igru, Hrvatska sedmu godinu zaredom ima osvajača Lige prvaka. Nevjerojatan uspjeh!

Dnevnik.ba/ T.R:

 

 

29. travanj 2024 00:28