StoryEditor

Legenda Juvea stala u obranu Mandžukića: "Nemam dilemu, Mandžo mora biti u prvoj postavi!"

Piše D  /  15.04.2019., 03:04h

Hrvatski napadač Mario Mandžukić upao je u golgetersku krizu kod Stare dame. Hrvat nakon povratka od ozljede nije zatresao mrežu protivnika u 2019. godini što je 11 utakmica u kojima je igrao i u Italiji se već počelo pisati kako umjesto njega u prvi sastav treba upasti mladi Moise Kean.

Pogotovo su se raspisali Talijani pred najvažniji susret Juventusa u sezoni, uzvrat u Torinu protiv Ajaxa gdje talijanski prvak ima pozitivan rezultat od 1:1. U prvoj utakmici Mandžukić je igrao do 59. minute kada ga je zamijenio Douglas Costa. Ajax je u toj utakmici konstantno vršio pritisak na Juventus na što talijanska momčad nije navikla ove sezone te je Mandžukić u takvoj igri bio potpuno odsječen u napadu.

No, u obranu hrvatskog napadača stala je legenda Juventusa Fabrizio Ravanelli za kojeg nema dvojbe tko bi trebao početi susret s Ajaxom.

"Mandžukić ili Kean, tko treba početi protiv Ajaxa? Nemam dilemu, to je Mandžukić. Za mene, Ronaldo je glavni faktor koji ima puno koristi od Mandžukićeve igre. Hrvat je savršen u obrambenom angažmanu i stvaranju prostora za Ronalda, a Kean je učinkovitiji s klupe za razliku od Mandžukića", objasnio je bivši napadač Juvea.

Ravanelli je za Staru damu odigrao 111 utakmica i zabio 41. pogodak, a najviše se pamti onaj u finalu Lige prvaka 1996. godine upravo protiv Ajaxa. To finale je Juventus kasnije pobijedio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i bila je to posljednja titula osvajača Europe za Staru damu.

Dnevnik.ba/ T.R.

29. travanj 2024 15:37