StoryEditor

La Repubblica: Hrvat bi mogao preuzeti Juventus do kraja sezone

Piše D  /  23.03.2021., 08:03h

Talijanski medij uvjeren je da je Andrea Pirlo bivši na klupi talijanskog prvaka, ali tvrdi da potraga za novim trenerom i dalje traje te da je svedena na tri imena.

Tri su kandidata za nasljednika Pirla

Gian Piero Gasperini, Simone Inzaghi i Luciano Spalletti su treneri koji bi ovog ljeta mogli preuzeti Juventus. Okidač za promjene u Juventusu bio je nedavni poraz od Beneventa u Serie A koji su čelnici kluba doživjeli kao sramotu i odlučili presjeći.

Talijanski prvak trenutno zaostaje deset bodova za vodećim Interom i izvjesno je da neće obraniti naslov, ali Juventus ne želi odmah otpustiti Pirla. 

Tudor je privremena opcija

Ipak, ako Juventus veže još loših rezultata, La Repubblica piše da će Pirlo dobiti otkaz. Ekipu bi u tom slučaju do kraja sezone vodio Igor Tudor, a onda bi u klub došao novi trener.

Osim što je gubitak naslova udarac na Juventusov renome, on će se osjetiti i financijski jer klub nije u sjajnoj situaciji. U veljači je objavljeno kako je protekla godina završena s minusom od 113 milijuna eura pa nema prostora za dovođenje velikih imena. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:10