StoryEditor

Kroos: Ozil priča gluposti, nema rasizma u njemačkoj reprezentaciji

Piše D  /  16.08.2018., 07:08h

Njemački nogometaš Toni Kroos rekao je kako su tvrdnje Mesut Özil o rasizmu koje je naveo u saopćenju prilikom povlačenja iz državnog tima, besmislene.

Ozil se povukao iz reprezentacije Njemačke nakon što je ekipa kao branitelj titule svjetskog prvaka u Rusiji natjecanje završila u grupnoj fazi, prenosi b92.

Vezista Arsenala je tada rekao da se iz državnog tima povlači zbog rasizma i nepoštovanja.

- Mesut je zaslužio bolji način za odlazak. Ali način na koji je napustio reprezentaciju nije bio u redu. Dijelovi njegove izjave koji su ispravni bačeni su u sjenku velikom količinom besmislica. Mislim da on vrlo dobro zna da rasizam u reprezentaciji i Nogometnom savezu Njemačke ne postoji - rekao je Kroos za Bild. 

Ozila su žestoko kritizirali u Njemačkoj pošto se u svibnju, u jeku izborne kampanje u Turskoj, slikao s turskim predsjednikom Recep Tayyip Erdogan, a također bio je i jedan od najslabijih igrača državnog tima na Mundijalu u Rusiji. 

- Kada pobjeđujemo ja sam Nijemac, ali kada izgubimo ja sam imigrant -  naveo je tada Ozil.

On je, također, optužio Nogometni savez da ga nije podržao u sukobu s medijima. Mesut je odigrao 92 utakmice za reprezentaciju Njemačke, sa kojom je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 22:37