StoryEditor

Kramarić: "Pitanje je kada ću moći ponovno zaigrati. Nema pomaka"

Piše D  /  16.08.2019., 11:08h

Andrej Kramarić ozlijedio se sredinom srpnja na startu priprema Hoffenheima za novu sezonu i otad ne trenira zbog ozljede tetive koljena.

Problemi za napadača hrvatske nogometne reprezentacije dublje su prirode jer Andrej ne zna kad će opet moći na teren. Bol ne popušta.

- Pitanje je kad ću uopće moći trenirati. Nema pomaka. Ništa se novo nije dogodilo, još nisam odradio niti jedan trening - rekao je Kramarić za Sportske novosti.

Magnetska rezonancija koju je napravio u Njemačkoj nije pokazala nikakvo oštećenje koljena, ali Andrej nije mogao stati na bolnu nogu.

Konzultirao se stoga s liječnicima, među kojima i bioenergetičarom Marinkom Smolčićem, te Beograđaninom Andrejem Milutinovićem, koji je pomogao brojnim igračima Dinama te sadašnjih i bivših reprezentativaca. Kod njega je bio i Nikola Moro, a Kramariću ga je preporučio trener Alfred Schreuder, koji ga poznaje preko Dušana Tadića. Andrej ga je posjetio u Rovinju.

Svi ti liječnički tretmani ipak nisu dali rezultata i Andrej se u utorak vratio u Hoffenheimov kamp kako bi primio nove injekcije izravno u tetivu koljena. One bi mu trebale smanjiti bol, ali hoće li sasvim riješiti problem - nitko ne zna. Zbog problema s tetivom u opasnosti je i križni ligament, čija bi ozljeda zahtijevala jako dugu stanku.

Sasvim je izvjesno kako će Andrej morati preskočiti rujanske oglede "vatrenih" protiv Slovačke i Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro 6. i 9. rujna, što će zadati nove glavobolje izborniku Zlatku Daliću jer će ostati na samo jednom klasičnom napadaču, Bruni Petkoviću, i morat će tražiti novo rješenje.

Kramarića je i prije godinu dana mučilo koljeno, zbog čega je propustio utakmice protiv Portugala i Španjolske u rujnu, a ranije je imao problema s petom. Sad će opet utakmice svoje selekcije morati gledati s tribine ili, što je vjerojatnije, putem televizije.

- Bit će dobro bude li spreman za utakmice reprezentacije u listopadu. Rujan? Čak i da sve konačno prođe, iako smo već nekoliko puta mislili da hoće pa nije, to nikako ne bi bilo uputno. Kako će igrati nepripremljen i tek zaliječen? Vuklo bi ga srce, ali to bi bio golem rizik - rekao je Andrejev otac Josip.

- Najgore je što više ne znamo što poduzeti. Ako injekcije ne donesu poboljšanje, a treba ih dobivati četiri, pet tjedana, sljedeća je varijanta da ode u München. Čovjek dođe u situaciju da razmišlja kako mu je jedino preostalo moliti se - dodao je u očaju otac hrvatskog reprezentativca.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 16:08