StoryEditor

Khabib polugom uspavao Gaethjea za slavlje u borbi godine i objavio kraj karijere

Piše D  /  24.10.2020., 11:10h

Vrijedi istaknuti kako je za Khabiba ovo bila prva borba u životu koju je odradio bez svog oca, koji je preminuo od komplikacija nakon operacije srca ranije ove godine. 

Koliko je Khabibu značila očeva podrška, moglo se vidjeti i prema njegovoj reakciji nakon pobjede. Nepobijeđeni Dagestanac odmah je briznuo u suze, a zato se i umirovio. 

"Hvala Bogu. Bog mi je dao sve. Hvala ovim momcima koji su bili sa mnom i mojim ocem. Volim ih sve. Ovo je bila moja posljednja borba. Znao sam da ću doći ovdje bez oca. To je bio prvi put, nakon toga što se desilo s mojim ocem. Kada me UFC pozvao vezano za Justina pričao sam s majkom tri dana o tome da li bih išao na borbu bez oca i obećao sam joj da će ovo biti moja posljednja borba", kazao je Khabib.

Prošlo je nešto više od godinu dana od njegove posljednje borbe, a sada se vratio u UFC-ov oktogon, i to baš u Abu Dhabiju, gdje je odradio i posljednju borbu i opet slavio. 

Dagestanac je tako ostao neporažen u svih 29 dosadašnjih borbi, a pojas je uspješno branio protiv Conora McGregora i Dustina Poiriera te sada protiv Justina Gaethjea.

U razgovoru za ESPN prije borbe Khabib je pokazao koliko uvažava današnjeg protivnika, ali u oktogonu je pokazao da pobjednik može biti samo jedan.

"Imao sam i prije UFC-a ovakvih protivnika. U Rusiji su imali dosta boraca koji su i dobri hrvači, ali mislim da je on poseban u UFC-u. Dobar je hrvač, dobro udara, ima dobar lijevi kroše, ima veliko srce. Ako ga želite pobijediti, morate ga uspavati."

Uvod u ovu borbu obilježila je drama Khabiba Nurmagomedova na vaganju. Uoči spektakla na UFC 254 priredbi MMA puk počeo se pitati - je li Dagestanac pao na vaganju?

Podsjetimo, imao je više od dozvoljenih 70 kilograma pa je morao skinuti sve sa sebe kako bi prošao vagu.  Na kraju je vaga pokazala maksimalno dozvoljenih 70 kilograma, koliko ima i njegov suparnik, a on je osjetio ogromno olakšanje, što mu se vidjelo na licu.

Potom se počelo pričati kako je Khabib navodno pao vagu, no UFC je to htio prikriti zbog rekordne zarade koju će im ova borba donijeti zbog prodaje PPV paketa jer radi se o borbi za ujedinjenje pojaseva prvaka lake kategorije, piše Index.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:26