StoryEditor

Katalonski mediji: Gotovo je, Barca ima novog trenera

Piše D  /  12.01.2020., 09:01h

Legendarni Barcin veznjak i jedan od najboljih u povijesti sastao se sinoć nakon utakmice polufinala katarskoga kupa između njegova Al-Sadda i Al-Rayyana s Ericom Abidalom i navodno dogovorio uvjete preuzimanja Barcelone. Xavi je prije dva dana rekao da mu je san jednog dana voditi Barcelonu, ali "da je to sve što može trenutačno reći o tome".

Screenshot

No, kako piše Mundo Deportivo, Xavi je na sastanku s Abidalom pristao na Barcine uvjete, a danas bi trebao odlučiti hoće li odmah preuzeti klupu ili će čekati kraj sezone. Pristane li odmah preuzeti momčad, Ernesto Valverde će dobiti otkaz u ponedjeljak.

"Odluka je isključivo na Xaviju. Pristane li preuzeti momčad tek od ljeta, Barcelona bi do kraja ove važne sezone imala trenera u kojeg momčad više nema povjerenja i koji zna da odlazi. U Barceloni po pitanju trenera glavnu riječ vodi svlačionica, a osobito kapetani Messi i Pique koji su u fantastičnim odnosima sa svojim bivšim suigračem Xavijem. Pregovore Xavija i Barce potvrdio je i predsjednik Al-Sadda i samo se čeka konačna objava", piše Mundo.

No, arapska televizija BeIN Sports otišla je korak dalje pa je sinoć objavila informaciju da će danas biti objavljeno da je Xavi novi trener Barcelone i da će ga katalonski klub sutra predstaviti. Informaciju je objavio njihov dobro upućeni novinar Khaled Waaled koji je objavio i fotografiju Xavija i Erica Abidala na sastanku u Dohi.

Španjolski portal Onda Cero objavio je da je Barcelona zamolila Xavija da se do danas izjasni želi li preuzeti klub odmah ili na kraju sezone. Njegova trenerska karijera u Barci nije upitna, samo se ne zna kad će preuzeti tu dužnost, prenosi Index.

Xavi je za Barcelonu odigrao čak 769 utakmica, a u 17 velikih trofeja ugradio je 85 golova i 184 asistencije. Karijeru je završio 2019. godine u Al-Saddu koji je odmah po završetku igračke karijere preuzeo kao trener.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 14:19