StoryEditor

Judaši Hercegovca proteklog vikenda u Italiji i Sarajevu

Piše D  /  10.04.2019., 01:04h

Proteklog vikenda judaši Hercegovca nastupili su na dva natjecanja i to na kupu "Vinko Šamarlić" u Sarajevu i na službenom juniorskom europskom kupu u Lignanu u Italiji.

Kup Vinko Šamarlić

U subotu je u Sarajevu održan međunarodni memorijalni turni "Vinko Šamarlić" gdje je nastupilo preko 650 natjecatelja iz 47 klubova (BiH, Hrv, Slo, Srb, CG i Bug). Hercegovac su predstavljali miješana ekipa od 9 članova koji su osvojili 8 medalja. Zlatom se okitio Ivan Miličević, srebrom David Rosić-Milinković i Dominik Senkić, dok su bronce osvojili Ilan Okić, Mario Novak, Niko Novak, Leon Andačić i Ivan Miličević (u uzrastu starijih).Za Hercegovac još su nastupili Tomislav Brkić i David Senkić, ali ovog puta bez pobjedničkog postolja.

Europski kup Lignano

Prethodnog vikenda u Lignanu je održan jedan od najbrojnijih Europskih kupova u godini. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je i junior Hercegovca David Pušić. U prvom kolu je pobijedio predstavnika Austrije, ali ga je u drugom zaustavio predstavnik Mađarske i time je Pušić završio nastup u Lignanu. Inače, na natjecanju je sudjelovalo preko 650 juniora, a u Pušićevoj kategoriji nastupilo je čak 90 judaša iz Europe i svijeta. Nakon natjecanja održan je trodnevni trening kamp na kojem je sudjelovao i predstavnik Hercegovca.

Idućeg vikenda održava se seniorski Europski kup u Dubrovniku gdje će Pušić, iako još junior, steći novo natjecateljsko iskustvo i pokušati ostvariti nešto bolji plasman.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:51