StoryEditor

Izložba slika ‘Covid-19‘ u Širokom Brijegu

Piše D  /  17.10.2020., 10:10h

Autorica inspiraciju pronalazi u prvom mjesecu izolacije za vrijeme koronavirusa, a prilikom slikanja poigrava se alarmantnim vatrenim tonovima, pa crtežom izvlači glavne likove u prvi plan.

Slike se rađene na platnu, ljepenkama te komadima drveta, a za svoje radove autorica se koristila kombiniranim tehnikama.

Radovi su izlagani na online izložbama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj, Italiji Španjolskoj i drugim zemljama.

Akademska grafičarka i profesorica Likovne kulture Ivana Galić Šantić kazala je kako ciklus radova odiše energijom, strašću, životnom snagom i voljom.

- Svaki rad vrišti bojom straha, upozorenja, alarmantnim vatrenim tonovima u ratu s nijansama tame, dok crtežom izvlači glavne likove u prednji plan. Većinom kompozicijski smješteni u male formate daju promatraču osjećaj skučenosti, psihodelije i težine koja je zasjela na dušu svakog portreta, akta, ljudskih prikaza i trenutne situacije - kazala je o izložbi Galić-Šantić.

Karolina Marušić rođena je 1965. u Mostaru, a živi u Širokom Brijegu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, smjer slikarstvo, u klasi prof. dr. art Dragane Nuić Vučković. Član je udruge likovnih umjetnika EN FACE, DHLU u FBIH i ULU BiH, a dobitnica je i više nagrada, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

28. rujan 2022 15:20