StoryEditor

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

Piše D  /  30.07.2021., 03:21h

Večernji list piše da su djevojke i jučer imale puno obveza. Posjetile su županijsko središte u Livnu, a bile su i na svetoj misi povodom proslave blagdana sv. Petra i Pavla. Među njima ovih dana vlada radna i svečarska atmosferu, s obzirom da niz aktivnosti moraju odraditi kako bi što spremnije dočekale 1. srpnja i izbor one najljepše. Ranije nam je jedan od najzaslužnijih za ovu manifestaciju pater Zvonko Martić kazao kako su djevojke oduševljene Hercegovinom. U mjestima koje su posjetile naišle su na pozitivan prijem i pohvale ne samo zbog svog izgleda, nego zbog ponašanja i intelektualnih osobina. Podsjetimo, projekt se, uz pokroviteljstvo predsjednika Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, održava i zahvaljujući Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vladi Hercegbosanske županije i Općini Tomislavgrad. 

U Reviji i natjecanju sudjeluje 27 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, Belgije, Bolivije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Novog Zelanda, Njemačke, Paragvaja, Rumunjske, SAD-a, Slovenije, Srbije, Švedske i Švicarske.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Što se tiče glasovanja za najljepšu, udruga “Stećak” je na svojoj stranici na Facebooku objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile na natjecanje. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebooku bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 4. revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Glasovati možete danas, cijeli dan, a sutra je, kao što smo najavili, finale s početkom u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

U prigodnom programu u finalnoj večeri nastupit će Marko Bošnjak i hrvatske počasne povijesne postrojbe iz RH i BiH.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 18:25