StoryEditor

Islanđani tijekom glasovanja mahali palestinskim zastavama

Piše D  /  19.05.2019., 08:05h

Nizozemac Duncan Laurence (25) slavio je na 64. Eurosongu s pjesmom ‘Arcade‘. Njegovu pobjedu u Tel Avivu nakratko su ipak zasjenile političke poruke. 

Svjetska pop kraljica Madonna (60) imala je upečatljiv nastup, a mnogi su joj gledatelji zamjerili ‘falširanje‘ dok je pjevala hit ‘Like a Prayer‘ iz 1989. 

Screenshot: HRT

Za vrijeme druge pjesme ‘Future‘, Madonnu su okruživali plesači koji su na leđima imali zastave Izraela i Palestine, što bi se moglo protumačiti kao poruka pjevačice da je najbolje rješenje za bliskoistočni problem obostrano primirje i prestanak sukoba.

- Za mene su svi pobjednici bez obzira na rezultat. Potrebno je mnogo odricanja da bi se došlo do ovoga - poručila je kraljica popa prije samih rezultata finala. 

FOTO: Twitter

Nedugo zatim, dok je trajalo glasovanje, natjecatelji Islanda izvadili su palestinske zastave i zamahali. Čuli su se zvižduci iz publike...

Screenshot: HRT

Hatari su nastupali s pjesmom ‘Hatrið mun sigra‘. Osim članova benda, na pozornici su bile i plesačice - i to u kavezu. Svi su bili odjeveni u sado mazo stilu, a zauzeli su 10. mjesto. 

Screenshot: HRT

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:31