StoryEditor

Hrvatska odradila lagani trening i svježa dočekuje susret sa Španjolskom

Piše D  /  16.01.2019., 07:01h

Rukometaši Hrvatske odradili su nešto lakši trening na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj. U 4. kolu skupine B rezerve Kauboja su razbili momčad Bahreina s 32:20.

Naravno, ni u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. U 13. minuti Štrlek je nakon kontre pogodio za plus 6 (10:4), a i u nastavku je prednost samo rasla. Odlaskom na odmor Hrvati su se zaustavili na okruglih plus 10 (19:9).

Početkom drugog poluvremena Hrvatska bježi i na 12-13 razlike, a u posljednjih deset minuta argentinski suci su željeli smanjiti zaostatak Bahreina te u na svaki neprijatan pogled isključivali hrvatske igrače. No, ni to nije pomoglo Bahreinu da doživi pravu katastrofu. Na kraju je završilo 32:20 i ponovno je i ova utakmica pokazala kako je rukomet van Europe i dalje drugorazredni. Da stvar bude gora na sljedećem Svjetskom prvenstvu ćemo gledati još više neeuropskih reprezentacija.

Što se tiče strijelaca daleko najefikasniji je bio Manuel Štrlek s 11 golova i zasluženo je proglašen igračem utakmice. Bićanić i Vida su zabili po 5, Vranković 4, a Kozina 3. Po jedan pogodak su zabili Cindrić, Mandić, Šipić pa čak i Stevanović koji je branio cijeli susret i skupio 12 obrana.

Kod Bahreina je najefikasniji Jalaj s 5 golova.

Izbornik Lino Červar dobro je izrotirao momčad i odmorio ključne igrače za sutrašnji super važan dvoboj sa Španjolskom. Nakon što je preskočio susrete s Makedonijom i Japanom, Luka Cindrić je danas odradio 10 minuta i čini se kako je s njim sve u redu. Duvnjak, Stepančić, Šego, Musa i Karačić uopće nisu ulazili u igru te će svježi dočekati Španjolce i borbu za četiri boda koja se prenose dalje.

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore
29. travanj 2024 02:58