StoryEditor

Hrvatska boksačica napada ‘najbolju ikad‘ za WBO titulu u listopadu

Piše D  /  07.08.2019., 11:08h

Iako je borba prvotno dogovorena za 17. kolovoza, Ivana Habazin morala je pričekati Claressu Shields koja je na pripremama ozlijedila koljeno. Nova borba dogovorena je za 5. listopada, a naša boksačica iz Zlatara u američkom će Flintu imati priliku doživjeti vrhunac karijere. Borit će se za naslov svjetske prvakinje u polusrednjoj kategoriji po WBO federaciji.

- Novi datum, isti cilj! 5. listopada, Flint - Michigan! Nema isprika! - napisala je Ivana Habazin na Instagramu.

Riječ je o povijesnom meču jer će američka boksačica srušiti rekord Vasyla Lomachenka i Koseija Tanake jer će joj od osvajanja prve do treće titule trebati točno dvije godine, dok je njima trebalo tri godine i deset mjeseci.

Claressa Shields vjerojatno je i najveća boksačica u povijesti, a tek su joj 24 godine. Neporažena Amerikanka ima skor 9-0 te je dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka amaterska svjetska prvakinja, a u srednjoj kategoriji profesionalna je prvakinja po WBA, WBC, IBF i WBO organizacijama. Također, svjetska je prvakinja u supersrednjoj i srednjoj kategoriji, a sad želi biti i u supervelter.

- Imat ću priliku postati svjetska prvakinja u trećoj težinskoj kategoriji brže od bilo kojeg muškarca ili žene u povijesti boksa. Ovo je još jedan korak prema ravnopravnosti ženskog boksa u svijetu - rekla je Claressa.

Claressa ima devet pobjeda u devet mečeva (dvije nokautom), dok je u amaterskoj karijeri u 78 borbi doživjela tek jedan poraz. Ivana u profesionalnoj karijeri ima 20 pobjeda i tri poraza. Aktualna je IBO svjetska prvakinja u srednjoj kategoriji, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:55