StoryEditor

Hrvatska bez NBA zvijezda pobijedila Mađarsku i ostala u igri za Svjetsko prvenstvo

Piše D  /  29.11.2018., 08:11h

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Mađarsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini. Izabranici Dražena Anzulovića su slavili u Osijeku s 74:69 i tako ostali u igri da izbore plasman na završni turnir. Budući da je NBA sezona u tijeku, igrači iz najbolje košarkaške lige, ali i Eurolige nisu nastupili za Hrvatsku, no večeras se njihov izostanak nije osjetio.

Hrvati su bolje otvorili susret i predvođeni Mirom Bilanom su držali Mađare na velikom zaostatku, a najveći je bio +15 (20:5). No, gosti rade seriju 10:0 i smanjuju na pet koševa zaostatka, a četvrtina je završila s 22:15 za Hrvate.

U drugoj dionici je Hrvatska zadržavala prednost koja nije bila dvoznamenkasta, a na odmor se odlazi s 44:38.

Nakon povratka iz svlačionica, Hrvatska je ponovno pobjegla na dvoznamenkastu prednost, a u zadnju četvrtinu se odlazi s +12 za Hrvate (62:50). No, Mađari šest minuta prije kraja tricama tope prednost i dolaze na samo -4, no Mađarska bliže nije mogla te je Hrvatska iskontrolirala utakmicu i na kraju slavila s 74:69.

Hrvatsku je do pobjede predvodio sjajni centar Miro Bilan koji je zabio 22 koša i imao 14 skokova, a sve koševe je zabio u prve dvije četvrtine. Pored njega iskazao se i Domagoj Bošnjak sa 17 koševa uz četiri pogođene trice. Mađari su predvodili Zoltan Perl s 20 i David Vojvoda s 14 poena.

Hrvatska u posljednjem kolu mora pobijediti vodeću Litvu (skor 8-0) u Vilniusu kako bi se mogla nadati prolazu na Svjetsko prvenstvo. Velika stvar za Hrvatsku bi bila pobjeda Nizozemske večeras nad Poljskom.

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore

 

26. travanj 2024 11:50