StoryEditor

Hrabra borba Dinama na Etihadu, City uz dosta muke došao do pobjede

Piše D  /  01.10.2019., 10:10h

Manchester City je do prve prave prilike došao u 13. minuti i to nakon što je veliku grešku napravio Nikola Moro. Uposlio je Aguera koji izlazi sam pred Livakovića, ali hrvatski vratar izlazi kao pobjednik iz tog dvoboja. U nastavku akcije Bernardo Silva puca preko gola.

Nanjušio je City krvi i sve je žešće pritiskao Dinamovu obranu.

U 16. minuti nova prilika za Bernarda Silvu i opet preko gola, kao i Aguero dvije minute kasnije.

U 19. minuti je City možda trebao dobiti i crveni karton, točnije Cancelo koji je nogom u glavu udario Olma, ali je zaradio samo žuti karton.

Par minuta kasnije prva prilika za Modre, kada je Dilaver nakon kornera pucao ravno u Edersona.

No, već u sljedećem napadu na drugoj strani Gundogan je zatresao gredu. Imao je Dinamo dosta sreće u toj situaciji kao i u onoj iz 23. minute kada David Silva sa svega pet metara puca pored gola.

Preživio je Dinamo taj prvi strašni pritisak i nekih desetak minuta su mogli malo lakše disati. Novi je stigao pred kraj poluvremena, ali njega je Dinamo još lakše prebrodio i na odmor otišao sačuvane mreže, iako je sudac Gozubuyuk, iz samo njemu znanih razloga, produžio igru za tri minute.

U drugom poluvremenu, City je očekivano imao loptu, pokušavao, ali nije uspijevao stvoriti priliku. Dinamo je nastavio s totalno defenzivnom igrom i izbijanjem lopti. Jednostavno Modri nisu uspjeli spojiti tri točna dodavanja.

Veliki pritisak Građana je urodio plodom u 66. minuti kada Mahrez ubacuje oštru loptu, a Sterling, koji je prije deset minuta ušao u igru, je s peterca zakucava u mrežu za 1:0 Cityja.

Gol pogledajte OVDJE!

U 74. minuti Aguero je zaprijetio glavom, ali bez većih problema za Livakovića.  Nije imao Bjelica što čekati već je u 75‘ izveo Theophile-Catherina i uveo Gavranovića kako bi barem pokušao prebaciti igru na stranu terena domaćina.

No, to je naravno, ostavljalo i više prostora Građanima u napadu.

Imao je Dinamo i dosta sreće u 82. minuti jer su njegovi igrači u istom napadu dva puta imali startove za mogući penal, ali ni nakon provjere VAR-a, niti jedan nije dosuđen.

U 86. minuti Sterling se htio odužiti Mahrezu za asistenciju, ali udarac Alžirca iz slične pozicije sjajno brani Livaković.

Pokušavao je Dinamo u finišu doći do izjednačenja, a City je to iskoristio i iz polukontre preko mladog Fodena, koji je tek ušao u igru, zabija za konačnih 2:0 u petoj minuti sudačke nadoknade.

Ranije u ovoj skupini Shakhtar je pobijedio Atalantu u Italiji s 1:2. Tako je City vodeći s maksimalnih 6 bodova, Dinamo i Shakhtar imaju po tri, a Atalanta je na začelju bez bodova.

 

26. travanj 2024 10:26