StoryEditor

HNK Mostar: Sutra književna večer "Svijest nikad ne umire"

Piše D  /  29.07.2021., 16:52h

U okviru Dana hrvatskog jezika koji se u HNK Mostar obilježavaju povodom  50. godina objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog jezika.

Tom prigodom, HNK Mostar i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u okviru projekta Dramskog studija HNK Mostar, organiziraju u srijedu, 15. ožujka u 20h književnu večer domoljubne poezije.

Studenti Sveučilišta u Mostaru, od kojih su neki i polaznici Dramskog studija HNK Mostar, tako će publici prezentirati poeziju nekih od najvećih hrvatskih pjesnika i književnika – Paje Kanižaja, Borisa Marune, Silvija Strahimira Kranjčevića, Antuna Gustava Matoša i drugih.

Na književnoj večeri nastupit će Monika Mlakić, Karlo Glogoški, Stjepan Filipović, Maja Mijatović, Ivana Čović, Mia Jurišić.

Program Dana hrvatskog jezika u HNK Mostar počeo je 5. ožujka monodramom Govorite li hrvatski Joška Ševe,  potom izvedbom poetsko-scenskog kolaža Hercegovina IV, a  nastavit će  se promocijom romana Bezdana hrvatskog i bh. književnika Josipa Mlakića, u subotu 18.3., a za kraj programa Dana hrvatskog jezika u HNK Mostar planirana je promocija knjige „Besjede fra Matije Divkovića“ Instituta za jezik i jezikoslavlje iz Zagreba, priopćeno je iz HNK Mostar. 

Dnevnik.ba 

27. travanj 2024 15:08