StoryEditor

Hari Vukas: "Ne treba biti puno pametan da se shvati kako nam je pobjeda imperativ"

Piše D  /  27.08.2019., 12:08h

Nakon uvjerljive pobjede protiv Borca iz Banja Luke s 4:0, nogometaši Zrinjskog u dobrom raspoloženju dočekuju novi domaći susret Premijer lige BiH. Plemići u srijedu na Stadionu pod Bijelim Brijegom dočekuju ekipu Zvijezde 09 u zaostaloj utakmici 4. kola, a cilj je jasan - samo pobjeda dolazi u obzir.

Na današnjoj press konferenciji, novinarima se obratio trener Zrinjskog Hari Vukas i najavio susret sa Zvijezdom u kojem Zrinjski očekuje pobjedu.

"Imali smo dovoljno vremena nakon Borca, tri - četiri dana da se dobro pripremimo protiv jedne ekipe koja se po igrama koje su pružili ne nalazi na realnom mjestu na ljestvici. Gledali smo i analizirali ekipu Zvijezde i jednostavno to nije loša ekipa. Imali su tih nekoliko minimalnih gostujućih poraza u kojima su zaslužili puno više. U svakom slučaju ekipa koju ne smijemo podcijeniti i koja zaslužuje naš respekt. Ne treba biti puno pametan da se shvati kako nam je pobjeda imperativ. Smatram kako smo mi kvalitetnija momčad, igramo pred domaćim navijačima te je pobjeda ono što se nameće i ono što bi realno trebalo biti. Ali, naravno, to treba pokazati na terenu. Trebat ćemo se dobro uznojiti i istrčati kako bi došli do ta tri boda koja želimo", kazao je Vukas te nastavio:

"Imamo još ovu utakmicu u srijedu te u subotu gostovanje u Kaknju i onda reprezentativna stanka u kojoj će igrači dobiti slobodno nekoliko dana da odu svojim kućama, obiteljima i da se totalno resetiraju, odmore od nogometa i utakmica te da uhvate novi zalet za nastavak Premijer lige.

Europa davno zaboravljena, sve se okrenulo Premijer ligi

"Europa je bila lijepa, jedno lijepo ljeto, ali to je iza nas. Odigrali smo šest dobrih utakmica, lijepo predstavili klub, grad i državu, ali u potpunosti smo se okrenuli Premijer ligi i svaka nova utakmica je novo dokazivanje."

Visoka pobjeda nad Borcem

"Pao nam je jedan težak uteg s leđa nakon te uvjerljive pobjede. Ne samo što nismo mogli zabiti gol u prvom poluvremenu već što je i Borac bio neugodna momčad. Sve naše utakmice su takve. Ekipe koje igraju protiv Zrinjskog, neću reći da su ‘napaljene‘, ali vidi se kako idu s velikim žarom i znaju da protiv nas moraju igrati čvrsto s dobrom obranom te je samim tim nama teže. Puno nam je značio taj uvod u drugom poluvremenu gdje smo u par minuta riješili utakmicu i odveli susret u mirne vode.

Sastav

"I dalje je Rugašević izvan stroja kao i mladi Stanić. Od ovih koji su nedostajali prošlu utakmicu, Tičinović bi se trebao pojaviti u rosteru. Ali, imamo još danas trening i sutra je tek utakmica, te nikada ne znaš što se može neželjeno dogoditi."

Lendrić napokon zabio

"Bilo je nerealno da jedan takav igrač koji je postigao toliko golova u Premijer ligi, da je ovoliko utakmica bez gola. Nije mu bilo lako, kao ni meni treneru. Znam kako mu je pošto sam i ja bio napadač i znam kako im je kada ih neće gol. Ali, u takvim situacijama im treba dati podršku, uz dodatni rad na treningu. Svi smo imali vjeru u njega i evo napokon se upisao u strijelce, a samim tim i otvorio to naše drugo poluvrijeme s golom. Nadam se kako će to u budućnosti biti češće i konkretnije."

Utakmica Zrinjski - Zvijezda igra se u srijedu na Stadionu pod Bijelim Brijegom s početkom od 19:00 sati.

Dnevnik.ba/ T.R.

29. travanj 2024 18:15