StoryEditor

Hajduk potopio Rijeku u Jadranskom derbiju: Najbolja predstava Splićana godinama unatrag

Piše D  /  20.04.2019., 08:04h

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke donio je veliku pobjedu Splićana u 30. kolu 1. HNL. Bili su slavili s visokih 4:0 i tako prekinuli prokletstvo domaćeg terena protiv Rijeke koje je trajalo sedam godina i pet mjeseci.

Hajduk je odmah dao do znanja gostima kako ovog puta na Poljudu neće dobro provesti. Već u 2. minuti Bili su poveli preko Stanka Jurića nakon kornera i velike gužve gdje se najbolje snašao defenzivni veznjak koji s 13 metara pogađa lijevi kut Sluginog gola.

Jurić je mogao u kratkom periodu i do hat-tricka, ali je u dva napada pogodio vratnicu i gredu. U 17. minuti i Svatok je promašio kolosalnu priliku. Nakon kornera lopta je preletjela na drugu stranu do usamljenog ukrajinskog stopera koji s par metara glavom prebacuje prazan riječki gol.

I taman što se Rijeka oslobodila žestokog pritiska domaćina, uslijedio im je novi šok. Jurić, kojeg je u tih pola sata bilo na sve strane, je lijepo prošao po desnoj strani i povratnom loptom pronašao Hamzu na nekih 12 metara od gola, a ovaj pogađa gornji lijevi kut za 2:0 Hajduka.

U 40. minuti Sluga je obranio pokušaj Jaira, ali ni vratar Rijeke nije mogao spasiti svoju momčad pet minuta kasnije. Gyurcso je sjajno ubacio s desne strane na drugu stativu, gdje je Jairov udarac glavom Sluga uspio skrenuti u lijevu vratnicu, ali lopta dolazi do Caktaša koji pogađa za visokih 3:0 i tim se rezultatom odlazi na odmor.

Nastavio je Hajduk u drugom poluvremenu gdje je stao u prvom. Gyurcso je ponovno ubacio s desne strane u 50. minuti, a Caktaš iz prve zabija svoj drugi pogodak za 4:0.

Počela je i Torcida skandirati ‘pet komada, pet komada‘ priželjkujući petardu na Poljudu, ali je Hajduk u nastavku povukao ručnu i poštedio Rijeku još veće blamaže te je ostalo 4:0.

Ovom pobjedom Hajduk je preskočio Lokomotivu na četvrtoj poziciji, ali je iskoristio i kiks Osijeka u Istri te se izjednačio sa Slavoncima na ljestvici.

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore
29. travanj 2024 15:35