StoryEditor

Hajduk našao pojačanje u Poljskoj?

Piše D  /  08.01.2020., 09:01h

Hajduk traži pojačanje na stoperskoj poziciji, a za sada je prva želja Ivan Runje. Na meti je Hajduka 29-godišnji Splićanin, potvrđena je ovo informacija čak iz krugova bliskih samom igraču. Stoper poljske Jagiellonije dobro je poznat i novom sportskom direktoru Hajduka Ivanu Kepčiji još iz doba dok je istu dužnost obnašao u Legiji, piše Jutarnji list.

Runje je već tri i pol godine u Poljskoj, u dva navrata je bio i u momčadi sezone, ali ima i ugovor s Jagielonijom do ljeta 2021. godine. Odšteta nije fiksna, međutim treba znati da je poljski prvoligaš prije godinu dana odbio 800.000 eura odštete ponuđene od Ahmata Groznog, kluba u kojem igra nekadašnji kapetan Hajduka Zoran Nižić.

Danas je Runji ostalo još godinu i pol ugovora s Jagielonijom i pretpostavka je da bi odšteta ipak trebala biti manja, do maksimuma od 500.000 eura. Ali jasno, to je samo pretpostavka koja treba dobiti potvrdu iz Bialystoka gdje stoluje Jagiellonija. Međutim, bitno je naglasiti, Runje bi se vratio kući u Split s jasnom ambicijom dokazivanja vrijednog i dresa Vatrenih. Ni u 29. nije kasno...

Nekoliko je puta Runje bio blizu Hajduka, možda najbliže prije osam godina kada je prošao probu kod Balakova, ali nije iz Mosora uspio doći do angažmana u Hajduku već je sreću pronašao u danskom Nordsjaellandu. Slijedila je potom kratka epizoda u ciparskoj Omoniji i posljednje tri i pol godine u Jagielloniji.

Pripremama svog kluba priključuje se danas, a 18. siječnja s Jagiellonijom putuje na pripreme u Tursku pod vodstvom novog trenera, dinamovcima poznatog Ivajla Peteva.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 16:30