StoryEditor

‘Francuzi su postali arogantni! Dođe mi da plačem od sreće...‘

Piše D  /  29.06.2021., 08:06h

Ovo što je momčad napravila je ludo. Zaslužili smo prolaz jer smo igrali hrabro i borili se do zadnjeg trenutka, kazao je vratar Yann Sommer nakon što je Švicarska izborila plasman u četvrtfinale EP-a pobijedivši svjetske prvake Francuze.

Švicarska je slavila boljim izvođenjem jedanaesteraca, a odluka je pala u petoj seriji. Mehmedi je zabio, a Sommer obranio udarac Mbappeu.

Dodajmo kako je nakon 120 minuta igre utakmica završila 3-3, nakon što je Francuska vodila 3-1.

- Bila je to nevjerojatna nogometna večer, pokazali smo sjajan mentalitet i srčanost. Ponosan sam na nas, na cijelu momčad. Pri rezultatu 3-1 nitko nije vjerovao u nas, ali prije utakmice rekli smo si: što god da se dogodi, bez obzira na scenarij, idemo do kraja - kazao je Sommer.

- Francuzi su bili jaki, ali su postali pomalo arogantni. Ovo što smo sada napravili je jednostavno nevjerojatno. Dođe mi da plačem od sreće, već smo bili na dnu utakmice i vratili se sa nevjerojatnim preokretom. Ovo što je momčad napravila je ludo - dodao je golman Borussije Mönchengladbach.

Jedan od junaka susreta bio je i dvostruki strijelac Haris Seferović.

- Sretni smo, sada ćemo malo proslaviti, ali želimo biti spremni za sljedeću utakmicu. Svi smo se borili, upisali smo povijest - kazao je.

- Ispisali smo povijest ove nogometne nacije. Sad imamo Španjolsku u četvrtfinalu, bit će teško, ali sada sanjamo - dodao je švicarski kapetan Granit Xhaka za Sky Sport.

U taboru aktualnih svjetskih prvaka svi su bili šokirani ranim ispadanjem s turnira.

- Bolno je. Žao nam je što smo ispustili 3-1. Borili smo se do kraja, kako smo mi aktualni svjetski prvaci, eliminacija u osmini finala nije dobar rezultat. Svi su očekivali više, mi prvi. morat ćemo probaviti ovo razočaranje - kazao je francuski kapetan Hugo Lloris.

- Ovaj rezultat je veliko razočaranje. U prvom poluvremenu uopće nismo igrali, sve nam je nedostajalo. U drugom poluvremenu smo dobro reagirali, a potom ostavili suparniku previše prostora i tako su se vratili u igru. Bilo je puno frustracije zbog onoga što smo željeli i što smo radili. Bilo je nešto pozitivnog u drugom poluvremenu, ali nije bilo dovoljno. Još sam vruć, težak je ovo trenutak - kazao je francuski branič Raphael Varane za TF1, piše Hina.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 01:10