StoryEditor

Fortuna donijela Kovaču najljepši božićni poklon

Piše D  /  18.12.2018., 10:12h

Borussija Dortmund neočekivano je poražena u Dusseldorfu od Fortune s 2:1 u 16. kolu njemačke Bundeslige. Poraženi su svojom greškom jer su olako shvatili ovaj susret, baš kao i Bayern (12. kolo 3:3), a Fortuna je to znala iskoristiti i ovom pobjedom zasigurno pomogla Bayernu da dobije priliku smanjiti zaostatak nad Millionerima.

Odavno niti jedna ekipa nije tako nadigrala Borussiju kao Fortuna u prvom poluvremenu. Snažno su se branili domaćini i čekali prilike iz kontra napada. Borussiji je poništen pogodak Reusa, ali opravdano jer je Pulisic iz zaleđa smetao domaćem vrataru. Čekali su domaćini svoju priliku i dočekali je u 22. minuti kada je sijevnula kontra. Stoger je fantastičnom loptom pronašao brzonogog Lukebakioa koji bježi obrani i hladnokrvno matira Burkija.

Ni nakon primljenog pogotka Borussija nije previše pokazivala, Pulisic i Gotze su očajno igrali, a to se nastavilo i u drugom poluvremenu.

A, u 56. minuti vidjeli smo najljepši potez utakmice, odnosno pogodak Zimmera. Prekrasan udarac koji će sigurno kandidirati za gol sezone i Fortuna je vodila s velikih 2:0.

U nastavku je Favre sve karte bacio u napad. Ušli su Sancho i Alcacer, a Fortuna je sve teže disala. U 81. minuti dolazi Borussija do pogotka, a strijelac je bio tko drugi nego Paco Alcacer. Piszczek je ubacio, a najbolji joker s klupe glavom donosi smanjenje rezultata. Bio je to 12. pogodak Španjolca u prvenstvu, a 10. kada je ušao s klupe.

No, Fortuna se posljednjih desetak minuta uspjela obraniti i nanijela prvi poraz Borussiji Dortmund ove sezone. Ovaj poraz vodeće momčadi prvenstva, svakako je s oduševljenjem dočekan u Munchenu gdje Bayern sutra igra derbi kola protiv RB Leipziga na Allianz Areni, a ako budu slavili smanjit će zaostatak na šest bodova.

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore
28. travanj 2024 22:58