StoryEditor

Džeko i društvo večeras imaju veliku priliku dovesti BiH u vrh europskog nogometa

Piše D  /  15.10.2018., 12:10h

Pred Robertom Prosinečkim i reprezentacijom BiH jedna je od ključnih utakmica u Ligi nacija. Zmajevi večeras na Grbavici dočekuju Sjevernu Irsku i eventualna pobjeda bi ih dovela na korak do plasmana u play-off odnosno osvajanja prvog mjesta u svojoj Skupini 3 Lige B.

Čak i remi protiv Sjevernih Iraca odgovara bh. reprezentativcima jer su slavili i u utakmici protiv Austrije te im je dovoljan i bod na posljednjoj utakmici tj. gostovanju u Beču.

"Ovaj susret je važniji nama nego Sjevernoj Irskoj. Učinit ćemo sve da pobijedimo i ostanemo prvi u našoj skupini. Najbitnije je da lopta što duže bude u našim nogama. Bit će ovo sasvim drugačiji susret u odnosu na onaj u Belfastu, jer igramo kući i to je naša prednost. Gledali smo njihovu utakmicu protiv Austrije gdje su trebali izvući neriješen rezultat i radi se o dobroj ekipi čiji mentalitet ne dopušta opuštanje", kazao je Prosinečki koji je svjestan kako BiH mora odigrati bolje nego li u prvoj utakmici u Belfastu kada su sretno slavili iako je Sjeverna Irska bila puno bolji suparnik.

A što bi značilo za BiH osvajanje skupine? Kao prvo tu je play-off, odnosno dodatna prilika za plasman na Europsko prvenstvo ako ga ne ostvare preko kvalifikacija. No, važnije je to što će Zmajevi kao pobjednici skupine ući u Ligu A te tako u sljedećem ciklusu snage odmjeravati s kvalitetnijim protivnicima. To bi značilo da će BiH biti među 12 najboljih reprezentacija Europe.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

28. travanj 2024 23:34