StoryEditor

DONOSIMO: Ove predstave možete gledati u HNK Mostar

Piše Gabrijela Arapović  /  08.01.2019., 07:01h

U razgovoru s glasnogovornikom HNK Mostar gospodinom Josipom Blaževićem saznali smo da je sve više zainteresirane publike koja svakodnevno rezervira svoje ulaznice za predstave na njihovom repertoaru.

„Primjećujemo kako se publika sve više vraća u kazalište, budući da je ono jedina oaza gdje se danas moguće susresti sa širom mišlju. Poplava društvenih mreža dovela je do toga da su ljudima uskraćene misli. Kazalište ljude poziva na šire razmišljanje, stoga je sve više zainteresiranih ljudii za naše predstave u HNK Mostar“, izjavio je Blažević za Dnevnik.ba.

Najtrofejnija predstava HNK Mostar „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ bit će izvedena dva dana za redom, u utorak, 8. siječnja te u srijedu, 9. siječnja s početkom u 20:30 sati. Mostarski „Hamlet“,  napisan po bezvremenskom djelu Ive Brešana, prikazuje rigidni socijalistički kontekst s početka pedesetih godina prošlog stoljeća, ali poruke koje predstava šalje vrijede i za današnje vrijeme.

Što bi u stvari moglo biti gnijezdo? Mjesto koje se želi stvoriti, koje nam je esencijalno potrebno, koje se gradi i razara iznutra ili izvana, koje se napušta i u kojeg se mogu useliti drugi; mjesto koje pamtimo? Odgovor saznajte u istoimenoj predstavi koja možete pogledati na daskama HNK Mostar u srijedu, 23. siječnja u 20 sati.

Specifični humor, vječna težnja da se bavi seksom i muško-ženskim odnosima u čijem je središtu nespretni i smušeni intelektualac, glavni je sastojak scenarija i drama Woodyja Allena, koji uključuje i komad „Sviraj to ponovno Sam“, najnoviju predstavu na repoertoaru HNK Mostar. Predstava će biti izvedena 4. i 22. siječnja u 20 sati.

Duhovita i potresna priča o životu Augusta Strindberga, jednog od najvećih dramskih pisaca u posljednjih sto i nešto godina, prikazana je u predstavi pod nazivom „Noć tribada“, a možete je pogledati 18. i 19. siječnja s početkom u 20 sati u HNK Mostar.

Predstava koja istovremeno može pobuditi i smijeh i suze je zasigurno „Zečja rupa“. Najizvođeniji kazališni komad na svijetu u HNK Mostar možete pogledati 26. siječnja u 20 sati.

“Sve što sam prešutjela” je samoironična, beskrajno duhovita monodrama glumice Mie Begović, optimistična unatoč svemu i usprkos svima. Begović gledatelje vodi kroz svoj život, podastire im svoje uspone i padove, uspjehe i neuspjehe, ljubavi, rastanke i gubitke, ali i najveće životne i profesionalne radosti. Monodrama će biti izvedena 15. i 16. siječnja u HNK Mostar.

Cijene ulaznica za sve repertoarske predstave u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru iznose 10 KM, dok su cijene s popustom za djecu i penzionere pet KM. Studenti Sveučilišta u Mostaru projektom „HNK za studente, studenti za HNK“, imaju besplatne vaučere za većinu predstava.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 21:18