StoryEditor

Đoković u krizi, novo rano ispadanje s Mastersa

Piše D  /  27.03.2019., 09:03h

Đoković je tako prerano ispao i s drugog Sunshine Doublea, jer prije Miamija, neočekivano je poražen u borbi za osminu finala Mastersa u kalifornijskoj pustinji, gdje ga je lako pobijedio veteran (35) Philipp Kohlschreiber, 39. tenisač svijeta. Nijemac je slavio 6:4, 6:4 nakon samo 96 minuta igre.

Sada je Đoković ispao nakon velike borbe, drame i prekida zbog kiše, ali to mu nije nikakva utjeha, posebno nakon što je u prvom setu pregazio suparnika, te ga brejknuo i na početku drugog seta i činio se najsigurnijim putnikom među osam najboljih Mastersa na Floridi. 

Ali Agut mu je uzvratio oduzimanjem servisa, nevjerojatno borbenom predstavom i nije dopustio Đokoviću da iskoristi ijednu od iduće četiri brejk lopte. Dramatiku je povećao i prekid zbog kiše, a kada su se suparnici vratili na teren pri rezultatu 4:5 fajt se nastavio još žešće. 

Đoković je imao još jednu brejk loptu koju nije iskoristio, nakon čega ga je Agut drugi put brejknuo i osvojio drugi set. 

U trećem se drama nastavila. Đoković je prvi izgubio set, ali je Đoković odmah uzvratio i smanjio na 2:3. Ali Agut odmah zatim opet ima brejk prednosti nakon čega je do kraja sačuvao servis i prošao u četvrtfinale.

Tamo ga čeka branitelj naslova John Isner. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:00