StoryEditor

Dodika pitali treba li reprezentacija BiH igrati u Banjoj Luci, nije oduševljen prijedlogom

Piše D  /  30.01.2021., 12:01h

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i šef SNSD-a, neće podržati inicijativu da nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u budućnosti igra svoje susrete i u Banjoj Luci.

Na pitanje Semira Mustafića, reportera N1, tijekom press-konferencije Dodik je rekao da bi to bio događaj visokog rizika.

“Neću podržati inicijativu. Neka nogometna reprezentacija igra gdje igra, nema potrebe da igra u Banjoj Luci. Nema potrebe. To bi bio događaj visokog rizika i nama to ne treba. Ja nisam navijač BiH, nijednog nivoa, ali kao čovjek u sportu nisam imun da na dobre uspjehe čestitam”, rekao je Dodik.

“Sjetim se one sramotne utakmice koju je BiH igrala u Portugalu, kada je sudac produžavao utakmicu dok nisu dali gol. To je bilo sramotno”, kazao je Dodik.

To je bio susret protiv Španjolske odigran u Valenciji 2005. godine koji je okončan rezultatom 1:1. Španjolska je tada postigla pogodak u 97. minuti, iako je sudac produžio susret šest minuta.

Komentirajući ovu temu, Dodik je rekao da navija za Srbiju i da ga uspjesi te reprezentacije raduju, te KK Igokeu, koja je izborila Top 16 FIBA-ine Lige prvaka.

“Nemam pojma kakva je atmosfera u Nogometnom savezu, ali spreman sam pomoći Košarkaškom savezu, FS BiH je stabilan. KSBiH ima ozbiljne probleme, spreman sam da, ako moje kolege iz Predsjedništva budu suglasne, saniramo te probleme. Oni su nekoliko milijuna maraka. Spreman sam naložiti određenim strukturama da to urade”, rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 04:23