StoryEditor

Dječji i međunarodni radni ljetni kamp do nedjelje u Bosanskom Grahovu

Piše D  /  29.07.2019., 05:07h

Organizatori međunarodnog radnog kampa s grupom od 20-ak mladih volontera iz Italije su Udruženje građanki Grahovo i Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Korita iz Bosanskog Grahova.

Talijanski volonteri iz okolice Trevisa s mladima iz Grahova provest će tjedan dana u radnim akcijama i druženju, a također će posjetiti prirodne ljepote i povijesne znamenitosti grahovskog kraja i Hercegbosanske županije (HBŽ), prenosi Fena.

Zahvaljujući kontaktima predstavnika talijanskog Caritasa u BiH i Župe sv. Ilije proroka Bosansko Grahovo, ova skupina volontera sa sjevera Italije već petu godinu za redom dolazi u Grahovo gdje organiziraju višednevne radne kampove pomažući rad Dječjeg dnevnog centra "Gnijezdo", ali i socijalno ugrožene pojedince.

Od ove godine njihova suradnja proširila se i na DVD Korita, kojemu su pomogli u kupnji i opremanju objekta u kojemu će biti sjedište ovog vatrogasnog društva kao i vatrogasni dom.

U isto vrijeme, Župa sv. Ilije proroka Bosansko Grahovo po drugi put organizira ljetni kamp za djecu uzrasta osnovne škole, koji okuplja 20-ak djece iz Grahova, Drvara i Knina.

Djeca će biti smještena u šatorskom naselju postavljenom za tu prigodu u dvorištu župne crkve u Obljaju. Program će biti duhovnog, radnog i zabavno-rekreativnog karaktera, a djeca će se također družiti i s gostima iz Italije s kojima će ići i na zajedničke izlete, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 18:46