StoryEditor

Dinamovi juniori svladali Cityjeve i izborili proljeće u Ligi prvaka

Piše D  /  11.12.2019., 03:12h

To znači da će u Zagrebu u veljači dočekati nekog od ovih klubova: Šerif, Zaragoza, Midtjylland, Derby County, Porto, Dinamo Kijev, Glasgow Rangers i Rennes, piše index.hr.Standings provided by Sofascore LiveScore

Prvo mjesto u skupini osvojila je Atalanta koja je s 2:1 pobijedila Šahtar u Ukrajini. Da su Talijani kiksali, a Dinamo pobijedio, prvo mjesto i izravan plasman u osminu finala pripao bi Dinamu.

City imao posjed, Dinamo poveo golčinom Marina

Od kvalitetnog nogometa nije viđeno previše budući da su uvjeti na terenu Hitrec Kaciana bili vrlo teški zbog očajnog stanja travnjaka.

Utakmica u Zagrebu počela je dominacijom Engleza. Imali su posjed lopte preko 60 posto te prvi zaprijetili u petoj minuti.

Momčad Igora Jovićevića spasio je golman Renato Josipović dobrim obranama poslije gužve u petercu Dinama, a Modri su se kroz sljedećih 15-ak minuta uspjeli stabilizirati.

Prvo je Leon Šipoš zaprijetio u 17. minuti s vrha šesnaesterca, a tri minute kasnije najbolji igrač ove generacije, Antonio Marin, pokazao je klasu.

Slobodnjakom s 20-ak metara prekrasno je doveo Dinamo u vodstvo. Prebacio je zid i golman Bazunu ostao je skroz nemoćan poslije savršenog udarca talentiranog ofenzivca.

Bez prave igre u drugom poluvremenu

City je i dalje nastavio kontrolirati posjed, što mu je donijelo šansu u 42. minuti kada je Rogers tukao iskosa s desne strane, međutim Josipović je ponovno bio na visini zadatka i odbio je loptu u korner.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli previše od igre, igralo se tvrdo s obje strane i pravih, izrađenih prilika gotovo da nije ni bilo do 67. minute, kada je Braaf potegao iz daljine. Završilo je to na stativi Dinamovog gola.

Srećom po Modre, bila je to jedina prava ozbiljna prilika Engleza do kraja utakmice.

GNK Dinamo Zagreb U19 - Manchester City U19 Live Score

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:09