StoryEditor

Dinamo u finišu pregazio Gruzijce i s petardom se plasirao 3. pretkolo Lige prvaka

Piše D  /  30.07.2019., 10:07h

Nogometaši Dinama plasirali su se u treće pretkolo Lige prvaka. Nakon što su u Tbilisiju svladali Saburtalo s 0:2, Modri su i na praznom Maksimiru upisali uvjerljivu pobjedu od 3:0 te se tako s ukupnih 5:0 plasirali dalje.

Budući da je Dinamo imao sigurnu prednost iz prvog susreta i kako se uzvrat igrao bez gledatelja, momčad Nenada Bjelice nije imala neki dodatan motiv te je relativno mirno željela odraditi posao. Gruzijci su bili bolji u prvom poluvremenu, a najbolju priliku su imali u 35. minuti kada se Rolović našao u mat situaciji, ali je očajno pucao pored gola.

Dinamo je mogao do vodstva u finišu prvog poluvremena kada je Gojak došao do lopte nakon velike pogreške i sudara gostujućih vratara i braniča, ali ipak je njegov udarac izblokiran.

Većim dijelom drugog poluvremena gledali smo također loš nogomet s tim da je sada Dinamo preuzeo inicijativu. Modri su tek 20 minuta prije kraja krenuli po pobjedu, a Bjelica je u igru ubacio Petkovića i Olma. Već u 76. minuti su stigli i do vodstva. Petković je lijepo proigrao Oršića, a ovaj topovskim udarcem probija Kupatadzea za vodstvo od 1:0.

Gol pogledajte OVDJE!

A, u finišu je nastupio Olmov show!

U 88. minuti mladi Španjolac je prošao po desnoj strani i prizemnom loptom uposlio Petkovića koji ju zakucava u mrežu za 2:0.

Gol pogledajte OVDJE!

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Olmo se i upisao u strijelce kada je Dinamo povukao kontru, a najbolji igrač Modrih lijepim udarcem postavlja konačnih 3:0.

Gol pogledajte OVDJE!

Dinamo će tako u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv mađarskog Ferencvaroša koji je s ukupnih 3:1 bio bolji od malteške Vallette.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

29. travanj 2024 13:56